15, 16 en 17 juli: Big Rivers Festival

Geniet van meer dan 100 acts op 11 podia in de binnenstad Lees verder

Het Big Rivers festival is een van de grootste gratis toegankelijke evenementen van Nederland. De prachtige historische binnenstad van Dordrecht vormt het unieke decor van het festival. Ieder jaar vinden meer dan 140.000 bezoekers hun weg naar de stad en genieten van een brede programmering met meer dan 100 acts op 11 podia.

Mardi Gras

Inspiratie voor het festival is ‘Mardi Gras’ uit New Orleans, dat vertaald uit het Frans letterlijk ‘vette dinsdag’ betekend. Een groot stadsfeest waarin de overvloed gevierd word en iedereen met elkaar deelt. Big Rivers is voor iedereen gratis toegankelijk. Bezoekers zijn te herkennen aan de kralenkettingen die mensen voor een klein bedrag kunnen aanschaffen om het festival te steunen. Deze kettingen worden met elkaar geruild en gedeeld en staan zo symbool voor verbinding tussen bezoekers, muzikanten en de stad.


Foto: Wouter Siewerts voor Big Rivers Festival

11 podia

Dit jaar wordt Big Rivers groter dan ooit met maar liefst 11 podia:

Grote Kerksplein – Main Stage
Korte Kalkhaven – Dolderman Stage
Grote Markt – New Orleans Stage
Spuiboulevard – Big Rivers at the Boulevard
Houttuinen – Jazz, Blues en wereldmuziek
Statenplaats – House of Blues
De Waag – Kinderstage en Latin, Salsa en wereldmuziek
Wijnstraat – Bistro Twee33 Stage – lekker Hollands
Aardappelmarkt Stage - Hiphop, drum & base en popmuziek
Binnenstad centrum – brassbands
Groenmarkt, tuin Brut – nog niet bekend
Stadhuisplein – Foodmarkt

Big Rivers at the Boulevard

Big Rivers at the Boulevard is een nieuw onderdeel van het programma. ‘At the Boulevard’ wordt een podium met 4 liveshows op de Spuiboulevard, waar de tofste artiesten voorbij komen. Dit podium heeft een ontzettend gevarieerd programma van dance tot pop en Nederlandstalig tot ‘lekker fout’. Het feest op de boulevard begint op de vrijdagavond met Friends on Friday; een spetterend danceconcept met verschillende DJ’s. Op de zaterdag is de eerste show Go Dutch en ’s avonds wordt uitgepakt met Qmusic The Party 4 Uur Fout!. Als klap op de vuurpijl is er op zondag een dagvullend topprogramma met te gekke artiesten en een spetterende afsluiting.

Line up

Bekijk de spectaculaire line-up in ons eerdere artikel!

Ontwerp: Big Rivers Festival