Dordrecht Pakt Uit: twee dagen spektakel in de Dordtse binnenstad

Lees verder

Zet zaterdag 24 en zondag 25 september in je agenda want dan is Dordrecht Pakt Uit! Hét evenement in de Dordtse binnenstad waarbij alles draait om proeven, shoppen en beleven. Deze editie wordt extra speciaal want Dordrecht wordt het toneel voor de mooiste steltlopersacts!

Dordrecht Pakt Uit trekt veel extra bezoekers naar de binnenstad en dat is niet voor niets. Er is dit weekend vanalles te doen en beleven! Er is live muziek, entertainment en er zijn bijzondere acties en activiteiten in de winkels. De zondag staat helemaal in het teken van fashion. Dan kun je op een 300 meter lange rode loper op de Sarisgang de nieuwste modetrends spotten.

 

Spektakel

Dordrecht Pakt Uit wordt georganiseerd door de ondernemers in de Dordtse binnenstad en draait helemaal om proeven, shoppen en beleven. Deze editie wordt extra speciaal want de mooiste steltlopersacts komen naar Dordrecht.

 

‘We hebben er ontzettend veel zin in’, vertelt Andrea Klingler, voorzitter van de werkgroep evenementen van de POBD. ‘Dordrecht Pakt Uit is eigenlijk een cadeautje van de winkeliers aan het publiek. En deze editie wordt een spektakel want je loopt overal in de stad de mooiste steltlopers tegen het lijf. Van robots en bijzondere zeewezens tot sprinkhanen en enorme paarden van ruim 3 meter hoog. Dat is echt theater op hoog niveau. En natuurlijk is er live muziek en kinderen kunnen zich laten schminken tot prachtige figuren.’

De nieuwste fashiontrends


Op zondag draait alles om fashion en de nieuwe modetrends. ‘Dordrecht heeft meer dan 50 prachtige modezaken, alleen al in de binnenstad. Damesmode, herenmode, kindermode, schoenen, bruidsmode en accessoires: hier vind je alles. Van grote ketens tot unieke boetieks. Zondag laten zij de nieuwste fashiontrends zien voor het najaar en de winter. Maar liefst 24 modellen van DC Models showen de nieuwe collecties op een 300 meter lange catwalk middenin de stad. Ook dat wordt een feestje!’

Proeverijen, mini workshops en bijzondere acties

Naast het entertainment buiten pakken ook veel winkeliers uit in hun winkels. Zo zijn er lekkere proeverijen, kun je mini workshops volgen, kun je zelf keramiek draaien, krijg je leuke extra’s bij aankoop van producten en zijn er bijzondere acties in de winkels.

Alle data