Dordt in Cello

Muziekfestival voor jong en oud met concerten, masterclasses en workshops op meerdere locaties in de stad Lees verder

Liefhebbers van cello en klassieke muziek opgelet! Het muzikale festival Dordt in Cello strijkt neer in Dordrecht. 

Dordt in Cello is een tweejaarlijks muziekfestival dat zich onderscheid van andere festivals door het combineren van concerten en educatie. Om het jaar vinden er in het weekend rond Hemelvaartsdag verschillende concerten, masterclasses en workshops plaats waarin de cello centraal staat. Voor de concerten worden niet enkel concertzalen gebruikt, maar ook kerken en verschillende buitenlocaties.

In de masterclasses worden lessen aangeboden aan iedereen van beginners tot gevorderde cellisten met topdocenten, maar ook bekende solisten zoals Pieter Wispelwey. Daarnaast biedt het festival ook educatie aan op scholen om leerlingen kennis te laten maken met de cello.

Voor jong en oud

Het festival heeft een permanente samenwerking met het Prinses Christina concours. Zij leveren jonge top talenten aan die als voorbeeld kunnen dienen voor de basisschoolleerlingen. Kortom, het is een muziekfestival voor jong en oud met een unieke sfeer die wordt versterkt door de prachtige locaties in Dordrecht.

Oudste cellofestival van Nederland

De eerste editie van het Cellofestival Dordrecht werd gerealiseerd in 1987 en daarmee is dit tweejaarlijkse muziekfeest het oudste cellofestival van Nederland. Begonnen als informeel initiatief van een groepje Dordtse cellisten heeft het zich door de jaren heen ontwikkeld tot een festival dat zelfs tot over de grenzen bekendheid geniet bij de vele liefhebbers van het instrument.

Sprankelend muziekevenement

Bij de oprichting van het Cellofestival Dordrecht stond de behoefte van amateur cellisten aan inspirerende voorbeelden centraal. Het ging de initiatiefnemers om persoonlijke ontmoetingen met professionele cellisten, onderlinge uitwisseling en spontaan samenspel. Nu, bijna dertig jaar later, ligt het accent vooral op de interactie met bezoekers en is het festival uitgegroeid tot een sprankelend muziekevenement dat bij iedere editie méér publiek weet te trekken. Maar het educatieve aanbod, met inspirerende lessen, workshops en masterclasses voor cellostudenten van ieder niveau, vormt nog altijd het hart van het festival.

Voor het complete programma verwijzen we je naar de website: www.dordtincello.nl/

Organisatie: Stichting Kunstmakers.