Archeologiedag op Het Hof

De geschiedenis komt tot leven op Het Hof Lees verder

Op zaterdag 15 juni sluitHet Hof zich aan bij de Nationale Archeologiedagen en is er van alles te doen en te beleven voor jong en oud!

'Echte' Middeleeuwers, muzikanten en kramen | alle leeftijden

Het Hof van Nederland is een museum in een middeleeuws gebouw. Buiten op het plein komen de middeleeuwen tot leven: er lopen 'echte' middeleeuwers rond en er klinkt middeleeuwse muziek. Georganiseerd in samenwerking met AWN afdeling Lek- en Merwestreek (Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie), met re-enactors van 't Vaerdich Volk.


Opgraving op het plein | 8 tot 14 jaar

Kinderen van 8 tot 14 jaar kunnen er aan de slag als echte archeoloog. Op het plein speur je met een metaaldetector en een schepje naar archeologische vondsten. Lukt het je om het Grote Hof Mysterie op te lossen?


Op onderzoek in het museum | 8 tot 14 jaar

In het museum zijn er experts die je helpen om erachter te komen welke verhalen jouw vondst vertelt. Lukt het je om het Grote Hof Mysterie op te lossen?


Uitleg hoogtepunten archeologische collectie | alle leeftijden

In de kelder van het museum zijn de topstukken uit de archeologische collectie van Dordrecht te zien. Een museumdocent geeft vandaag extra uitleg. Leren babyschoentjes, een blokfluit uit de waterput van Huis te Merwede, en Romeinse mantelspelden: dit is echter maar een fractie van de ruim 15.000 bodemvondsten die opgeslagen zijn in het Stadsdepot.

Ballenbad | 3 tot 12 jaar

In Dordrecht hebben archeologen van alles opgegraven uit de middeleeuwen. Maar wat is het? En waar werd het voor gebruikt? Zoek tussen de ballen naar hedendaagse puzzelstukken met dezelfde vorm. Of kom gewoon lekker vrij spelen in het ballenbad.

Luister naar de fluit opgegraven bij Huis te Merwede

Van 11:30 - 12:30 speelt Helma Hartman in de Augustijnenkerk middeleeuwse fluitmuziek. Zo is het net alsof je het topstuk dat in de kelder van het museum ligt echt kunt horen spelen.