De Nieuwe Haven

Nieuwe Haven, Dordrecht

Eén van de mooiste havens van Dordrecht, dichtbij de Grote Kerk Lees verder

Wie een bezoek brengt aan Dordrecht mag de Nieuwe Haven absoluut niet missen! En wie in Dordt woont en er nog nooit geweest, moet er zeker naartoe! De Nieuwe Haven is namelijk één van de mooiste havens van de stad.

In welke jaargetijde je ook komt en welk moment van de dag, de Nieuwe Haven is altijd mooi. De haven is gelegen dichtbij de Grote Kerk en ligt vol plezierjachten. De Nieuwe Haven begint bij de Engelenburgerbrug en loopt door tot aan de Aardappelmarkt. In het midden vind je de Lange IJzeren brug, een prachtige gietijzeren brug van waaraf je naar beide kanten de mooiste foto’s kunt maken. Dit is ook een echte Instagrammable hotspot.

De Nieuwe Haven werd gegraven in 1409 en kreeg zijn naam omdat het een nieuwe haven was die gegraven werd naast de Voorstraat Haven. De Engelenburgerbrug is een beweegbare brug in een aan Art Nouveau verwante stijl.

Bij de Nieuwe Haven vind je fijne terrassen en kun je heerlijk eten. Ook Museum Simon van Gijn en Museum 40-45 zijn aan deze haven gelegen, net als de Dordtse Roei- en Zeilvereniging.

Nieuwe Haven, 3311 AP Dordrecht