Nationaal park De Biesbosch

De Biesbosch,

Prachtig beschermd natuurgebied en het grootste zoet water getijdegebied van Europa Lees verder

Nationaal Park De Biesbosch is een prachtig beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Het is een rivierendelta, waar het getij nog vrij spel heeft en dat maakt het gebied heel bijzonder.

De Biesbosch is een avontuurlijk en dynamisch natuurgebied waar van alles te beleven is. Gratis en voor niets geniet je er van de prachtige natuur die het gebied rijk is, maar voor een écht avontuur ga je actief op pad vanaf het water, te voet of met de fiets.

Je kunt er varen langs wilgenvloedbossen, kanoën door kronkelende kreekjes, wandelen over ruige paadjes en fietsen langs open weides vol watervogels. Of ga met een gespecialiseerde gids of boswachter op ontdekkingstocht, spot voor dag en dauw de mooiste vogels, ga vliegvissen met vrienden, overnacht in een griendwerkershut midden in de natuur. Ga op zoek naar bevers. Geniet van de bijzondere planten en bloemen. Neem je verrekijker mee om wildlife te spotten. Misschien zie je een visarend, reeën, boommarters, bevers, een blauwborst ijsvogels of één van de vele andere dieren die hier leven. 

Vergeet in ieder geval niet om je camera of telefoon mee te nemen want hier is elke dag iets moois te zien!

De Biesbosch,