Omgeving Sarisgang en Statenplein

Winkelgebied met grote winkelketens en de markt van Dordrecht Lees verder

De grote winkelketens vind je rond het Statenplein en de Sarisgang, één van de nieuwste winkelgebieden van Dordrecht. Aan de rand van het plein sieren de oude geveltjes van de Nieuwstraat, waar je heerlijk kunt neerstrijken voor een hapje en een drankje bij No.38 City Bakery Café of In de Klandermeulen. 

Ben je op zoek naar de nieuwste interieurtrends. Dan mag je No.28 Wonen & Lifestyle zeker niet missen! Deze hippe interieurzaak heeft maar liefst 2 filialen aan het plein. 

Grote winkelketens die je in dit gebied vindt zijn: H&M, Perry Sport, WE, Vila, Miss Etam, Paprika, Hunkemöller, The Body Shop, Open32, Blokker, Etos en Kruidvat.

In de overdekte winkelpassage Drievriendenhof vind je onder meer: Primark, Douglas, Rituals, Expresso, New Yorker en Scamm.

Strijk na het shoppen neer op de grote banken en geniet van de mooie fonteinen op het plein. Uiteraard onder het genot van een heerlijke ijstractatie van Bellicio Cheatday.

Op het grote plein is elke vrijdag en zaterdag markt. De Dordtse markt is de grootste markt in de regio.

Winkels & Horeca

No.38 City Bakery Café

Voor de lekkerste huisgemaakte taart, vers gemalen Spaanse koffie en heerlijke ontbijtjes & lunch

Nieuwstraat 38, Dordrecht

Dordrechts Museum

Topmuseum met 6 eeuwen schilderkunst en bijzondere exposities

Museumstraat 40, Dordrecht

Cinema The Movies

Sfeervolle bioscoop waar je niet alleen blockbusters kunt zien maar ook andere prachtige filmproducties die echt de moeite waard zijn!

Nieuwstraat 60-62, Dordrecht