Deze leuke dingen kun je dit weekend doen in Dordrecht!

Er is dit weekend weer vanalles te beleven in Dordrecht! We geven je graag wat tips:

Shoppen in kerstsfeer

De binnenstad ziet er extra gezellig uit tijdens de Dordtse December Dagen! Struin door de sfeervolle monumentale straten en ontdek allerlei unieke winkels boordevol moois. Op vrijdag en zaterdag vind je leuke kerstacts en – muziek door heel de binnenstad. Gezellig! En je cadeautjes kun je extra mooi in laten pakken bij 1 van de 3 Inpakservice punten 🎁.


Support Your Locals stadswandeling

Ontdek de parels van Dordrecht en shop iets leuks bij toffe shops langs de route. Dat kan bij de Support Your Locals Stadswandeling van Ontdek Dordrecht! Er zijn nog enkele plekjes vrij dus meld je snel aan. Zaterdag 18 december om 14.30 uur. Start bij het VVV-kantoor, Spuiboulevard 99. Lees meer!


Griezelbus Escaperoom in het Onderwijsmuseum

Vanaf zaterdagmiddag kun je in het Onderwijs museum terecht voor de Griezelbus Escaperoom. De Griezelbus is een creatie van kinderboekenschrijver Paul van Loon. Hij opent de escaperoom zaterdag via livestream. Lees meer!


Lezing over het Gouden Licht van Cuyp

Conservator Sander Paarlberg weet alles over schilder Aelbert Cuyp. Hij stelde namelijk de mooie expositie In Het Licht van Cuyp samen in het Dordrechts Museum. Hij deelt zijn kennis en enthousiasme graag met jou! Hij geeft achtergrondinformatie, deelt leuke weetjes en neemt iedereen mee langs de mooiste werken van Cuyp en zijn Britse navolgers. Speciale aandacht gaat natuurlijk uit naar het bijzondere licht van Cuyp. 

Zondag 18 december om 14.00 uur in het Dordrechts Museum. Je kunt de lezing zowel fysiek als digitaal bijwonen.


Mr. Turner in bioscoop The Movies

Bij de grootse expositie In het Licht van Cuyp in het Dordrechts Museum is ook werk te zien van de wereldberoemde Engelse kunstenaar Turner. In bioscoop The Movies is zaterdag 18 december een bijzondere film over het leven van deze gerenommeerde kunstenaar te zien. Mr. Turner toont het bewogen leven van de schilder, die ondanks zijn roem verbannen werd als lid van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Ook privé was hij een zonderling en dat levert een boeiende film op. Reserveer je kaartjes hier!

 


Art Sale 078

Op zondag zetten kunstenaars, vormgevers en fotografen de deur van hun studio en atelier voor je open! Op zo’n 25 plekken kun je een kijkje achter de schermen nemen en mooie kunst bewonderen en kopen. Lees meer!


Loop de route van Dwaalspoor

Zodra het donker wordt, zie je langs een mooie route prachtige subtiele lichtkunst. Dwaalspoor neemt je mee langs twaalf waterverhalen bij twaalf bruggen. Adembenemende animaties en lichtprojecties zorgen voor een magische minireis van het Groothoofd tot de Grote Kerk. Lees meer.