Deze leuke dingen kun je doen in het Paasweekend!

Dit Paasweekend is er veel te doen in Dordrecht! Zo kan je eieren zoeken in de binnenstad en in Huis van Gijn of laat je meevoeren door het Biesbosch Lichtspoor. Kom genieten van de lekkerste paasontbijtjes of proef op 2e Paasdag speciaal biertjes. Wat ga jij doen in Dordrecht het paasweekend?Paasspeurtocht in de binnenstad

Op zaterdag verzorgen de ondernemers weer een leuke paasspeurtocht. Vanaf 11.00 uur kun je op zoek naar één van de 20 gouden eieren die zijn verstopt in de winkelstraten.*

Ook kun je de paashaas tegenkomen, die samen met een tuinman cadeautjes uitdeelt. Daarnaast zorgen vrolijke bloemenmeisjes voor extra gezelligheid en lekkere paaseitjes. Uiteraard hebben heel veel winkeliers bijzondere paasacties dus kom gezellig langs! Op de markt kun je vrijdag en zaterdag ook leuke paasacties vinden, inclusief de Paashaas promotiekraam.

*) bij de paasspeurtocht geldt 1 ei per gezin. Vind je nog een ei laat deze dan liggen voor een ander gezin, zo maken we meer mensen blij!


Kom naar het Biesbosch Lichtspoor

De dagen voor Pasen kun je je laten meevoeren door de betoverende wereld van het Biesbosch Lichtspoor. Volg het licht langs kleurrijke bomen, magische schommels en een sterrenhemel, terwijl de nachtdieren toekijken. Verwarm je na afloop bij het vuur en geniet van een drankje en hapje op het sfeervolle horecaplein. Deze wandelingen op 28, 29 en 30 maart zijn een belevenis voor jong en oud.

Reserveer ticketsPaasfeest bij Weizigt

Op tweede paasdag, maandag 1 april, kun je van 10.00 -14.00 uur Pasen komen vieren bij Weizigt. Er staan allerlei feestelijke activiteiten op het programma. Je kunt bijvoorbeeld eieren zoeken in de tuin, zaadbommetjes maken, knutselen en nog veel meer leuks! Vergeet niet om ook even een kijkje te nemen bij de schattige lammetjes. De paashaas heeft in de tuinen van Weizigt houten eieren verstopt. Weet jij ze te vinden? Klik hier voor meer info over Pasen bij Weizigt.


Paasspeurroute Huis van Gijn

Het hele Paasweekend kun je de Paasspeurroute doen door het Huis van Gijn. Er liggen 8 chocoladevormen verstopt in verschillende kamers van het museumhuis. Voor de oudere kinderen is er een leuke extra vraag. Welk woord zoeken we? Laat je ingevulde speurroute zien bij de balie en je ontvangt een smakelijke prijs! Lees meer over de Paasspeurroute in Huis van Gijn tijdens de Pasen.


Lekker eten

Met Pasen eet je meer dan alleen paaseitjes in Dordrecht. Het Paasontbijt en de Paasbrunch zijn bij iedereen populair en daarom heeft Indordrecht een aantal mogelijkheden voor jou op een rijtje gezet. Natuurlijk kun je ook gaan genieten van een diner of high tea. Vergeet niet om tevoren te reserveren want vol=vol!


Schuim Bierfestival x De Witt

Op 1 april van 13.00 tot 20.00 uur a.s. vindt de eerste editie van ‘Schuim Bierfestival x De Witt’ plaats op het terras van Filmtheater De Witt. Na 7 succesvolle edities is het festival weer terug in de binnenstad. Deze editie is kleinschalig met 4 brouwers en lekkere muziek. De Witt staat buiten met een stand en verzorgt heerlijke hapjes voor een goede bodem om al het hopgeweld aan te kunnen.

Uitverkocht!