Dit moet je weten over de Dordtse boekenmarkt!

Zondag 3 juli verandert de Dordtse binnenstad in een groot boekenfestijn tijdens de 25e Dordtse boekenmarkt. We vertellen je alles wat je moet weten over dit bijzondere evenement.


  • De boekenmarkt is het grootste eendaagse evenement in Dordrecht. Jaarlijks komen zo’n 75.000 bezoekers af op het evenement.

  • De boekenmarkt viert dit jaar haar 25e editie! De organisatie moest er door corona even op wachten want in 2020 en 2021 kon het evenement niet doorgaan. Reden genoeg om er dit jaar een extra feestelijke editie van te maken. Ook is er een speciaal fotoboek uitgebracht.

  • De boekenmarkt bestaat uit ruim 350 kramen die slingeren door de hele binnenstad. Dit jaar bestrijkt het parcours de Voorstraat Augustijn, Steegoversloot, Museumstraat, Nieuwstraat, Statenplein, Sarisgang, Bagijnhof en Groenmarkt.



  • Kom zoveel mogelijk met het openbaar vervoer naar de stad. Kom je van buiten Dordrecht? Maak dan gebruik van de gratis parkeerplaats aan de Weeskinderendijk. Hier vandaan loop je eenvoudig via de Voorstraat naar de Groenmarkt en de Visstraat. Vergeet niet je kenteken in te voeren want dat is wel nodig. Betaald parkeren kan in garages Drievriendenhof, Spuihaven en het Achterom. Hier zal het door de sluiting van parkeergarage Veemarkt waarschijnlijk snel vol zijn.

  • Van 10.00 tot 17.00 uur kun je op de markt terecht om lekker rond te snuffelen. Er is een boekje verkrijgbaar waarin je op op soort boeken kunt zoeken, van architectuur tot stripboeken en van literatuur tot reisboeken.



  • Op de Groenmarkt, voor de deur van kinderboekwinkel De Giraf, is een kinderboekenmarkt waar
    kinderen boeken en speelgoed verkopen.

  • Er is een uitgebreid programma met extra activiteiten en muziek.



  • De festiviteiten beginnen al op zaterdagavond 2 juli met het eerste Dordtse Boekenbal in de Kunstkerk. Vanaf 21.30 uur kun je je - na een glaasje bubbels - op de dansvloer storten met de vinylklanken van soul, disco, blues, rock en pop. DJ’s Ben & Berny draaien het volume niet te ver open zodat je ook nog gezellig met elkaar kunt praten.

  • Lezing Herman Pleij in de Kunstkerk: de altijd boeiende Herman Pleij geeft een lezing over de Eerste Vrije Statenvergadering. De lezingen beginnen om 12.30, 13.30 en 14.30 uur en zijn gratis toegankelijk.

  • Op meerdere plekken kun je genieten van gezellige muziek. De Liedjestovenaar zorgt voor een muzikaal feestje voor de deur van de bibliotheek aan de Groenmarkt om 13.45, 14.45 en 15.45 uur. In de tuin van het Dordrechts Museum zorgt Havelok Percussion voor fijne klanken om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Op het Statenplein kun je om 13.45, 14.45 en 15.45 uur genieten van heerlijke Spaanse Volksmuziek van Tuna Ciudad. Ook is er een rondtrekkende BoekBallade die als een rattenvanger van Hamelen door de straten van Dordrecht trekt.



  • Heb je veel boeken gekocht en wil je ze even stallen? Dan kun je terecht in de boekengarderobe van de Bibiotheek aan Zet, Groenmarkt 153.

  • Bibliotheek aan Zet geeft op 3 juli ook de aftrap van het zomerprogramma vol kinderactiviteiten. Op de kindermarkt geven ze alvast een voorproefje. Met als speciale gasten de schrijver en tekenaar van de boekenserie Loesje en Lientje.
    Ook is de start van de Dordtse Voorleeszomer en is er een voorleesbingo en voorleesstoel op het podium voor de bibliotheek.

  • Tijdens de boekenmarkt kun je overal langs de route neerstrijken op de gezellige terrassen van de Dordtse horeca. De terrassen op het Statenplein, Scheffersplein, de Visstraat, Visbrug en de Groenmarkt liggen direct aan de route.

We wensen iedereen heel veel plezier tijdens de Boekenmarkt!