Dordtse geschiedenis door de eeuwen heen te zien

Vanaf nu kun je in de bovenzaal van het Historisch Informatiepunt Augustijnenhof, gevestigd aan het Hof 15 in Dordrecht, een expositie bezoeken waarin de vensters van de Canon van Dordrecht centraal staan.

Met steeds wisselende thema's uit de Dordtse geschiedenis ga je dwars door de eeuwen heen. Van het éne naar het andere venster. Van de stadsontwikkeling in de 16e en 17e eeuw, via de sloop van de stadsmuren en poorten tweehonderd jaar later naar de grote stadssanering die in de 20 e eeuw heeft plaatsgevonden.

Ook maak je kennis met zwerver en vagebond Kees Spijkervet, die representatief is voor de armoede die de stad in grote mate heeft gekend. De bewoners van het oude havengebied en de nieuwe bewoners van Dordts jongste wijk Stadswerven zullen verbaasd staan over de in de expositie in beeld gebrachte gelijkenis tussen hun woonwijken, die in leeftijd maar liefst 450 jaar in leeftijd verschillen.

Het is een expositie waar je steeds weer kunt terugkeren omdat er steeds weer andere onderdelen van ‘Duizend jaar Dordt’ te zien zullen zijn.

Het Augustijnenhof is open van dinsdag t/m vrijdag en iedere eerste zaterdag van de maand van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Foto: HIP - Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof

Van 23 maart 2024 tot 31 mei 2024
Locatie: Hof 15
3311 XG Dordrecht