Grote Kerk maakt kans op prijs Mooiste Kerktoren van het land

De iconische, scheve kerktoren van de Grote Kerk behoort tot de 15 mooiste kerktorens van het land. Het monument is beeldbepalend aan de Oude Maas en is door de eeuwen heen dan ook door veel schilders vereeuwigd. Nu is hij met 14 andere kerktorens geselecteerd voor de verkiezing van de mooiste kerktoren van Nederland.

Kerktorens: Symbolen van verbinding

Met meer dan 2000 kerktorens in Nederland, variërend van historische monumenten tot moderne bouwwerken, vormen de kerktoren een belangrijk onderdeel van de stedelijke identiteit. Ze fungeren niet alleen als herkenningspunten, maar ook als symbolen van geloof en gemeenschap, waarbij zowel gelovigen als ongelovigen een sterke band met hun toren voelen.

Hoe kun je stemmen?

De prijsvraag is uitgeschreven door de organisatie Kerk & Co in samenwerking met het Nederlands Dagblad (ND). Naast de vijftien genomineerden kunnen stemmers ook hun eigen voorkeur opgeven. Voor deze persoonlijke keuze is het belangrijk om te verantwoorden waarom juist deze toren de mooiste is.

Ga naar deze site en breng je stem uit. Je hebt tot en met dinsdag 22 oktober de tijd om uw keuze te bepalen uit de vijftien onderstaande opties.