Heb je kinderschoenen over? Breng ze naar de Grote Kerk!

Hermien Hol en Klaas en Marleen Romijn komen in actie om kinderen in Griekse vluchtelingenkampen te helpen. Die leven in erbarmelijke omstandigheden en hebben dringend schoenen nodig. Heb jij kinderschoenen over? Help dan mee en breng ze naar de Grote Kerk. UPDATE -Er is een extra inleverdag op zondag 2 januari, tussen 11.30 en 12.30 uur.

Hermien Hol bracht al eerder een bezoek aan een vluchtelingenkamp in Griekenland om er te helpen. Afgelopen zomer was ze met de Stichting Bootvluchteling opnieuw in Lesbos en trof daar mensonterende toestanden aan. ‘De situatie in Moria was heel schrijnend’, vertelt Hol in een interview aan het AD.

Kinderen met kapotte voeten

Met name de barre levensomstandigheden van de ontheemde kinderen raakte haar enorm. ‘Ik zag veel kinderen met kapot gelopen voeten, omdat ze alleen nog maar een paar te kleine schoenen of sandalen hadden’.

Foto: Jeffrey Groeneweg voor het AD

De winter komt eraan

Reden voor Hermien om een actie te starten en zoveel mogelijk kinderschoenen in te zamelen. De nood is hoog. Alles tussen maat 20 en 39 is welkom, als het maar een beetje stevig is zodat de kinderen er de winter goed op doorkomen. Veterschoenen zijn het meest geschikt, omdat ze die aan elkaar kunnen binden zodat ze bij elkaar blijven. Ze hopen 1500 paar schoenen in te zamelen.

Vrijdag, 1e en 2e kerstdag werden de eerste paren ingezameld. Heb jij nog één of meerdere paren kinderschoenen over? Lever ze dan in en help een kind hiermee de koude winter door. Je kunt ze op 2 januari inleveren bij de Grote Kerk tussen 11.30 en 12.30 uur.

Zullen we samen proberen die 1500 te halen?