Koop nu je kaartjes voor 'Dordrecht Door De Jaren Heen'

Eind november 2020 vertelden we al over een bijzondere film over Dordrecht die te zien zou zijn in bioscoop The Movies. Door corona moesten we er lang op wachten maar nu is het eindelijk zover! De film Dordrecht Door De Jaren Heen geeft een beeld van wat de stad zo bijzonder maakt. Een unieke film die je niet mag missen. Koop nu je kaartjes want hij is maar kort te zien!


De film bestaat uit een mengeling van vertelling met interviews, gemaakt door Dordtenaren Bas Kakes en Coen Koopmans. Het film maken is Bas Kakes niet vreemd. Eerder al maakte hij de speelfilm De Detective. Nu pakte hij opnieuw de camera op, om hun beider opa Arend van der Perk en diens liefde voor Dordrecht vast te leggen. Zij ontdekten een groter verhaal. Dat resulteerde in een prachtige documentaire "Dordrecht door de jaren heen", een film over de schoonheid van Dordrecht.

Verrassende ontdekkingen
Wat maakt de stad zo bijzonder? Wat maakt een Dordtenaar speciaal? Zijn de inwoners trots op hun stad? Kakes en Koopmans praten hierover met Dordtenaren en andere experts. Samen proberen ze te ontdekken wat de Dordtse identiteit kenmerkt en komen ze tot soms verrassende ontdekkingen over de stad en haar inwoners.

Moderne filmtechnieken
‘We nemen u mee door het prachtige oude stadscentrum, de wijken eromheen en de schitterende natuur die het Dordtse eiland te bieden heeft. Door het gebruik van de meest moderne filmtechnieken zoals drones, bewegende camera’s, haarscherpe beelden en surroundgeluid wordt u figuurlijk het beeld ingezogen’, aldus de filmmakers.

In het hart
Er hebben verschillende Dordtenaren meegewerkt aan deze film. Zo kijkt Jaap Bouman terug op de volledige geschiedenis van de stad, er is een tocht door de Biesbosch gemaakt met boswachter Jacques van der Neut en diverse Dordtenaren van verschillende leeftijden vertellen waarom de stad zo in hun hart zit. Helaas is de opa van de filmmakers in 2020 overleden en heeft hij de film niet kunnen zien.

Meer info vindt je ook op de website. Deze film is onderdeel van het programma "800 Jaar Stad". Kaartjes koop je hier.