Nog €3000,- nodig voor crowdfunding Rockabilly Square

Het is één van de leuke Dordtse festivals waar mensen uit het hele land naartoe komen: Rockabilly Square! Doordat de gemeente bezuinigt op subsidies voor kleinere festivals dreigt dit super leuke en originele festival in de knoop te komen. De afgelopen weken is er keihard gewerkt om de benodigde 16.000 euro bij elkaar te krijgen. En ze zijn er bijna: nog maar €3000,- en het festival is gered! Dat moet wel binnen 5 dagen binnen zijn dus jouw hulp is nodig!

Grease onder de Grote Kerk

Rockabilly Square is een geweldig festival op 24 en 25 augustus waar alles draait om de muziek en stijl uit de jaren 50, 60 en 70. Stel je de film Grease voor met mooie oldtimers, kleurrijke petticoats, stoere leren jacks en natuurlijk vetkuiven en je hebt een idee.

Extra sfeer en kroegentocht

Dit jaar is het festival voor het eerst bij de Grote kerk en dat belooft extra veel sfeer. Het festival opent op zaterdagavond 24 augustus om 18.00 uur met twee toffe bands op het podium voor de Grote Kerk, Fonzie’s Triumph en Hotfood Hazard. Vanaf 21.00 uur kun je op kroegentocht langs RebelRebel, Jazzpodium DJS, Merz en café De Lachende Monnik. Ook hier kun je genieten van leuke bands.

Markt, foodtrucks, oldtimers en muziek

Op zondag gaat het festival om 13.00 uur los met optredens van Liz Young and the Black Salcks, Rockadile, Gamble Blue Cats en Wild Deuces. Rond de kerk is een gezellige markt met foodtrucks en kraampjes. Er zijn prachtige oldtimers te bewonderen en natuurlijk is er geweldige muziek. Niet alleen bij de oldtimers kijk je je ogen uit, ook de kleding van de bezoekers is een lust voor het oog. En natuurlijk wordt er gedanst want voor het podium ligt een 9 meter brede dansvloer.

Best Dressed Contest

Om 17.00 uur is de Best Dressed Contest. De bezoekers van het festival zien er vaak prachtig gestyled uit. Bezoekers met de mooiste outfit winnen dit jaar een prijs. Dus doe je best en kom in je mooiste jaren 50, 60 of 70 outfit! Geen idee wat je aan moet trekken? Ga dan even langs bij Retro by Wendy's op Voorstraat 409. Hier slaag je zeker voor een toffe outfit. Na het festival kun je vanaf 18.30 uur door naar de swingende after party in Merz.

Help mee en red dit te gekke festival

Dit jaar is de 8e editie van Rockabilly Square. Het festival trekt elk jaar duizenden bezoekers. Organisator Wendy Stendert zet zich elk jaar geweldig in om er weer een groot succes van te maken. Dat kan dit jaar niet zonder jullie steun! Ga naar www.voordekunst.nl en doneer een bijdrage voor dit te gekke festival. Er zijn leuke tegenprestaties, maar de leukste tegenprestatie is natuurlijk een geweldig festival!