Eerste kroegcollege van het jaar bij Visser’s Poffertjes

Donderdag 4 januari is er weer een gezellig kroegcollege bij Visser’s Poffertjes. De kroegcolleges zijn laagdrempelige lezingen over veelal Dordtse onderwerpen. Het thema van dit eerste kroegcollege in het nieuwe jaar is ‘Hoeren en snoeren op de Riedijk’ en geeft een beeld van de kleurrijke geschiedenis van deze straat.


Historici Guus de Landtsheer en Kees Klok vertellen het boeiende verhaal van de Riedijk, die tot in de twintigste eeuw bekend stond als een oord van zonde en vertier. Na de Tweede Wereldoorlog komt daar verandering in en nu staat de Riedijk bekend als een rustige, deels nog schilderachtige en deels uit nieuwbouw bestaande, woonstraat in de binnenstad. Hoe dat allemaal zo kwam doen de sprekers, die beiden jarenlang werkten in het Dordtse middelbaar onderwijs, tijdens het college uit de doeken.

Kroegcolleges zijn gratis toegankelijk. De colleges beginnen om 20.00 uur en zijn in de regel niet later dan 21.00 uur afgelopen, waarna er gelegenheid is tot vragen stellen en gezellig napraten. Tot en met april wordt iedere eerste donderdag van de maand een kroegcollege gehouden.