Avonturiers opgelet: er komt een klimparcours in de Biesbosch

Vanaf volgend jaar kan je urenlang klimmen door de Biesbosch. Het Biesboschcentrum in Dordrecht is vorig week begonnen aan de bouw van een klimbos. Het wordt het eerste klimbos op het eiland.

Het avonturenpark wordt aangelegd door Klimbos Nederland. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van het Biesboschcentrum in vervulling. “Het leek ons heel leuk om dit voor Dordrecht te ontwikkelen’, vertelt Ciaran Basema van Klimbos Nederland. “Er is nog niet zoiets in de buurt. Het is een hele gezonde manier om van de natuur te genieten en om ook eens van boven te bekijken wat voor moois hier allemaal is”.
Het klimparcours wordt rondom het Beverbos gebouwd. Er komt onder meer een tokkelbaan over de Beverplas. “Zo kun je vanuit de lucht de bevers gaan zoeken”, grapt locatiemanager Caron van Ekeren, die ook over de indeling van de routes gaat.


Hoeveel routes er precies komen, is nog niet duidelijk. Maar er worden er ieder geval meerdere gebouwd en ook na de opening van het klimbos kunnen er nog nieuwe parcoursen gerealiseerd worden.


Het klimbos is niet het enige dat er in de Biesbosch gebouwd wordt. De komende maanden zal het Biesboscentrum een metamorfose ondergaan. Vanaf 2 april 2021 kan er in de Biesbosch daadwerkelijk geklommen en geklauterd worden.