Bijzondere vertoning van De Slag om de Schelde: bestel nu je kaarten!

De Slag om de Schelde wordt bejubeld door de Nederlandse pers en misschien wel de beste Nederlandse oorlogsfilm ooit genoemd. De paden van drie jonge mensen kruisen elkaar in de oorlog en er ontstaan bijzondere vriendschappen. Maar het drietal komt ook voor zware keuzes en situaties te staan. 

Dinsdag 6 juli kun je in The Movies Dordrecht een bijzondere vertoning bijwonen van De Slag om de Schelde. Na de film kun je namelijk in gesprek met oorlogsveteranen en een verwoed gamer over vrijheid versus onderdrukking. Hoe maak je keuzes als je onder grote dreiging staat? Welke waarde heeft vrijheid? Waar put je daadkracht en moed uit en hoe voer je strijd met je eigen geweten?

Grote dilemma’s
Drie militaire veteranen van verschillende generaties vertellen over hun ervaringen. Joop Hurkmans en Frans de Bree werden uitgezonden naar de oorlog in Nieuw Guinea. Peter van Ruijven diende de Unifil vredesmacht in Libanon. Zij maakten daar situaties mee waarbij ze voor grote dilemma’s stonden. De vierde gesprekgenoot is jonge gamefanaat Christian van der Stoep. Hij gaat in op de vele oorlogsgames die jongeren spelen en waarom hij probeert games socialer en leerzamer te maken. Ingrediënten genoeg voor een heel interessante avond! Bestel hier je kaarten.

Waard om voor te strijden
De bijzondere vertoning is onderdeel van 75 + 1 jaar Bevrijding: vieren en herdenken. Door de coronamaatregelen is de vertoning verplaatst. De film De Slag om de Schelde maakt duidelijk dat verworvenheden als vrijheid van meningsuiting, godsdienst en democratie het waard zijn om voor te strijden.