Dit kun je doen tijdens de Dordtse December Dagen!

Vrijdag 15 december barsten de Dordtse December Dagen los! Twee weken vol gezelligheid in de Dordtse binnenstad. De Dordtse binnenstad is met de mooie kerstlichtjes sowieso al een bezoekje waard maar de komende weken kun je nog veel zien en genieten.

Dit staat er op de agenda:

Santa Run

Vrijdag 15 december wordt het startsein gegeven met de spetterende Santa run. Honderden kerstmannen en -vrouwen rennen een parcours door de binnenstad. Het doel: zoveel mogelijk geld binnen halen voor het goede doel!

Dit jaar belooft een extra gezellige editie te worden die start op het Stadhuisplein om 18.30 uur met muziek en een warming-up. Het startschot zal om 19.00 uur klinken waarna honderden lopers uitgedost in Santapakken hun parcours van bijna 3 kilometer afleggen. Meedoen is geschikt voor iedereen en kost € 7,50 per persoon. Dit is inclusief een Santapak en muzikale gezelligheid. Door mee te doen steun je het goede doel van dit jaar: Stardo en Polar Bears; Roeien en ijshockey mogelijk maken voor sporters met een beperking!

Sing-along

Geen Dordtse kerst zonder sing-a-long! Het meest populaire onderdeel van de kerstmarkt komt ook dit jaar terug. Zing samen met je vrienden en familie mee met dé kerstklassiekers van de Dordtse band OMG. De Sing-a-long is op vrijdag 15 december en zaterdag 16 december van 20.00 tot 21.00 uur op het Stadhuisplein.

December Markt


Zaterdag 16 en zondag 17 december is er een intieme december markt op de Grote Kerksbuurt. Bezoek de 35 tot 40 kramen vol kerstdecoratie en kom gelijk in de kerstsfeer. Eet gezellig een poffertje, neem een gluhwijntje en geniet van de gezelligheid.

Straatentertainment

In Dordrecht kun je heerlijk shoppen! Je vindt er tal val leuke unieke winkels en gezellige horeca. Op 16 en 17 december en 22 t/m 24 december word je ook nog eens verrast door straatentertainment. Meer dan 50 verschillende acts kun je tijdens je rondje door de binnenstad tegenkomen. Van muziek tot theater en van nostalgische Dickenskoortjes tot magie.

inpakservice

En als je toch aan het shoppen bent, laat je cadeaus dan zo mooi mogelijk inpakken bij de inpakservice op 2 punten in de binnenstad. Bij lunchroom Den Witten Haen op Groenmarkt 19b kun je van 18 t/m 22 december terecht. Bij FC Dordrecht Store (Achterom 95-97) toveren ze op 22, 23 en 24 december je kerstinkopen om tot schitterende cadeaus voor onder kerstboom. 

Dwaalspoor: Lichtkunst in historische binnenstad


Voor Dordtenaren is het Dwaalspoor al niet meer weg te denken. En ook dit jaar is er een verrassende route samengesteld vol met prachtige lichtprojecties. Het is één van de hoogtepunten van het evenement. Iedere avond van 15 t/m 30 december (m.u.v. 25 december) van 17.00 tot 22.00 uur kun je de route lopen.
De route van Dwaalspoor is ongeveer 1,5 kilometer door het historische centrum. Laat je op diverse locaties verrassen door lichtkunst op bijzondere (monumentale) panden en plekken in de stad. De route is ook met een rolstoel goed toegankelijk. Langs de route kun je ook genieten van een hapje en drankje bij diverse horeca. Dwaalspoor is ook beschikbaar als audiotour.

Stadswandelingen


Ben je nieuwsgierig naar de verhalen achter de lichtkunstprojecties? Boek dan een stadswandeling met gids langs de verhalen van het Dwaalspoor.

De stadsgidsen nemen je tijdens deze (avond)wandelingen mee door de historische binnenstad van Dordrecht die op diverse plekken prachtig uitgelicht wordt. Beleef de rijke historie van de stad in het donker, ontdek duistere verhalen, romantische gebeurtenissen en spannende legendes uit vervlogen tijden. Tijdens de Dordtse Decemberdagen is de historische binnenstad sfeervoller dan ooit.

De stadswandelingen langs het Dwaalspoor zijn een samenwerking tussen VVV Dordrecht, Gilde Dordrecht en Ontdek Dordrecht. De kosten zijn € 5,- per persoon, de wandelingen starten dagelijks (m.u.v. 1e Kerstdag) om 17:00, 19:00 en 21:00 uur bij het standbeeld van Ary Scheffer op het Scheffersplein.

Rondvaarten 

Wist je dat je de Dordtse December Dagen ook vanaf het water kunt beleven? Je kunt een prachtige winterse rondvaart boeken dwars door de mooi verlichte havens en langs een deel van het Dwaalspoor. Dat is genieten van de stad op haar mooist!

Beleef deze decembersferen met vrienden en familie in één van de boten van het Klein Schippersgilde. Het is bij de diverse rondvaartbedrijven vanaf nu mogelijk om te reserveren voor een gezellige vaartocht tijdens het Dwaalspoor, van 15 t/m 30 december. Je kunt per persoon boeken. De rondvaarten duren ongeveer 60 minuten.