Dit mag je niet missen: Dwaallichtspoor door de Dordtse binnenstad

Eén van de onderdelen van de Dordtse Decemberdagen is het Dwaallichtspoor door de binnenstad. Een geweldig lichtspektakel dat je niet mag missen! 15 plekken in de stad worden zodra het donker is omgetoverd tot een lichtkunstwerk. Wandel langs alle locaties en verwonder je over de schoonheid van licht.


Wij kregen vanavond vast een preview van de lichtshow op de gevel van het stadhuis. Woensdag wordt deze show officieel geopend en het is zeker de moeite waard! De geschiedenis van de stad, de natuur, belangrijke gebouwen: het komt allemaal voorbij in de videoprojecties en het is fantastisch om te zien. Scooters stoppen, fietsers stappen af en wandelaars halen meteen hun telefoon tevoorschijn om foto’s te maken. Dit mag je dus niet missen!

Andere gebouwen en locaties die mooi uitgelicht worden zijn Prinsenstraat 61, Voorstraat 485 en 453 (beide achtergevels), Pottenkade, Grotekerksbuurt 9a, Nieuwe Haven 25, Roobrug, Wolwevershaven pakhuis Stockholm, Kuipershaven 41 Het Meevat, Groothoofd 8, Boomstraat 37, Voorstraat 199, het Hof van Nederland en de hoek van de Hofstraat/ Nieuwstraat.