Dordtse Cultuurnacht 14 oktober wordt nog grootser

Het is weer zover: de Dordtse Cultuurnacht komt eraan! De editie van vorig jaar was een enorm groot succes en dit jaar wordt nog groter uitgepakt. Tijdens deze Dordtse Cultuurnacht kun je maar liefst 11 uur lang genieten van een afwisselend programma van de Dordtse cultuursector. Noteer in je agenda dus!

Het veelzijdige programma start om 17.30 uur en de laatste culturele instelling trekt de deur dicht om 04.30 uur. Dat is 11 uur lang vermaak dus.

Wat is er te doen tijdens de Cultuurnacht?

Van alles! De verschillende organisatoren hebben een speciaal programma voor de cultuurnacht gemaakt en organiseren voor ieder wat wils. Wat denk je van een modeshow, onthulling van een kunstwerk, poppentheater, brassband, orgelconcert, dj’s, spoken word, jazz op de kade, stadswandeling, voorleesfeest, kinderroute, albumpresentatie, schooldisco, Dordtse uitvindingen, Caribisch carnaval, disco-truck, rondleidingen, theater, babbelbox, guerilla media, anime tour, silent cinema, synther-songwriter, lampionoptocht, monument festival, pop-up opera en natuurlijk schapenkoppen en nog veel meer!

Wie doen er mee?

Je kunt bijna zeggen wie niet? Dordrecht barst van de toffe culturele instellingen en ze doen bijna allemaal mee! Het Dordrechts Museum, ToBe, DOOR, Bibliotheek AanZet, Energiehuis, Dordts Patriciërshuis, de Kunstkerk, De Witt, Hof van Nederland, Huis van Gijn, Muziekpodium DJS, de Grote Kerk, het Nationaal Onderwijsmuseum, Popcentrale, Bibelot, SBK, Ontdek Dordrecht, Rebel Rebel en het Weeshuistheater.

Is er onderweg ook nog iets te zien?

Jazeker! Onderweg naar de volgende locatie kun je genieten van diverse programma's, verzorgd door Zwarte Lola, Iconoclash, HRTZ, Poppentheater Henk Wieman, Jazz op de kade, St Jorisgilde, Radmakker & ViaCultura. Alles wat onderweg te zien en vinden is wordt later aan de website www,dordtsecultuurnacht.nl toegevoegd, hou de site dus in de gaten!

Het belooft dus weer een geweldige editie te worden. Dit toffe Dordtse evenement mag je echt niet missen!