Een Nationaal Historisch Museum in Dordrecht?

In tegenstelling tot veel andere landen heeft Nederland geen nationaal historisch museum. En dat terwijl de geschiedenis van ons land erg boeiend is. Al jaren wordt er nagedacht over een dergelijk museum. Volgens het regeerakkoord worden de plannen nu concreet. Reden voor de Dordtse gemeenteraad om te onderzoeken of Dordrecht een mogelijke locatie kan zijn. 

We zijn benieuwd naar jouw mening!

Naar voren schuiven

Dordrecht is de oudste stad van Holland en speelde een belangrijke rol in de geschiedenis en vorming van Nederland. De CU/SGP-fractie vindt Dordrecht dan ook de plek bij uitstek voor een nationaal historisch museum. En nu de plannen landelijk echt vorm lijken te krijgen in het nieuwe regeerakkoord, is het een goed moment om ons als stad naar voren te schuiven.

De fractie diende daarom een motie in, die unaniem werd aangenomen. De gemeenteraad gaat daarom onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om het museum naar Dordrecht te halen.

Wat vind jij?

We zijn erg benieuwd naar jouw mening. Lijkt het je wat als er een nationaal historisch museum in onze stad komt? En waarom wel of niet? En zo ja, wat zou dan een goede plek zijn?

Je kunt je mening geven via deze link: https://www.survio.com/survey/d/U2R5C3Z2P1T9U8S9P