Eerste editie van Kapellen in het Circus

Op zaterdagavond 6 januari maken de circusacts in de tent van Circus Royal plaats voor blaaskapellen en carnavalsbands. Die avond vindt de eerste editie plaats van Kapellen in het Circus, een initiatief van Dordtenaar Hans Kloppert. Er maken veertien bands hun opwachting in de circuspiste. Naast een viertal Dordtse bands, komen alle andere bands uit Noord-Brabant. Tevens zal een aantal circusacts te zien zijn.



Kloppert: “Waar de meeste Dordtse bands de vrijdag van carnaval de Moerdijkbrug oversteken en zo goed als het gehele carnavalsweekend door heel Brabant optreden, is het nu tijd dus om de bevriende bands uit Brabant naar Dordrecht te halen voor een mooie muzikale avond!”
Kloppert, zelf al dertig jaar muzikant bij Kakofonieband De Rammen en carnavalist in hart en nieren, betreurt het dat carnaval al jaren flink op zijn retour is in Ooi- en Ramsgat, zoals Dordrecht in carnavalstijd heet. Hij herinnert zich de jaren van drukbezochte feesten in Kunstmin, DSW, Menkenhal en Merwehal nog goed. En niet te vergeten kapellenfestival Rampspoed dat door zijn eigen Kakofonieband jarenlang in Bibelot georganiseerd werd. Ook dat is kort na het vertrek van Bibelot uit de voormalige Bonifatiuskerk gestopt. Hoog tijd dus voor een nieuwe impuls!

Bij Kapellen in het Circus zullen op 6 januari de volgende bands optreden: De Chicas (Breda), Coest (Eindhoven), Outblast (Vlijmen), Da’Kapelleke (Rucphen), Blaoskaffers (Made), Bend Bekend (Drunen), Bentzat (Breda), Zzzzzenderbijband (Oisterwijk), De Keienkrakers (Waalre), Inside Out (Drunen) en uit eigen stad: De Koorenbouters, Novus Kabaalus, Blazerus en De Rammen.

De kapellenavond in de tent van Circus Royal op het Plein van Europa start om 19.30 uur en is gratis toegankelijk.