Get Back Music helemaal thuis op hun nieuwe stek

Vorige week zondag waren ze nog gewoon open en na sluitingstijd begon het inpakken. En woensdag opende Get Back Music op een nieuwe stek: Het Papegaaienhuis. Het pand op de Voorstraat 233 is maar een paar deuren verwijderd van het oude pand maar biedt veel meer ruimte. 

Het Papegaaienhuis was de naam van de dierenwinkel die hier jarenlang gevestigd was. In de volksmond kent iedereen het pand dan ook onder die naam. Wie de winkel binnenstapt heeft het gevoel alsof Get Back Music hier al jaren zit. De kenmerkende gezelligheid vind je ook in dit pand terug.

Authentieke details
“We zijn in juli begonnen met renoveren’, vertelt eigenaar Arjan de Jongste enthousiast. “Het is een pand uit 1824. We wilden graag de authentieke details bewaren. De mooie muur waarin je delen van de oorspronkelijke stenen ziet, is onze grootste trots. We wilden ook hier de huiselijke sfeer in brengen waar je lekker kan snuffelen door de collectie en dat is mooi gelukt.”

Uitgebreide collectie
Een uitgebreide collectie heeft Get Back Music zeker! Muziekliefhebbers van heinde en verre weten de winkel dan ook te vinden. Er is muziek in alle genres: van folk tot country, van pop tot metal rock. Alleen klassieke muziek zit niet in de collectie. Er zijn maar liefst 6000 CD titels, zo’n 600 muziekboeken, muziek DVD's en een fraaie collectie CD boxen. En wel 10.000 LP’s, zowel nieuw als uit bijzondere collecties.
 

Grote plannen
In het nieuwe pand is veel extra ruimte en daar hebben de mannen van Get Back Music grote plannen mee. “Hier komt een bank met een koffiehoek”, vertelt Arjan. “Daar kunnen mensen zitten als iemand anders lekker aan het snuffelen is in de collectie. En we willen hier een klein podium maken, zodat we ook optredens kunnen verzorgen. In het voorste deel komt een expositieruimte. Daar willen we mooie foto’s exposeren van optredens, maar ook bijzondere collectors items zoals instrumenten, bijzondere uitgaves of kleding van artiesten.” Naar verwachting zal dat deel in het voorjaar open gaan.

Knipoog
Get Back Music heeft met een knipoog een verwijzing naar het oude Papegaaienhuis opgenomen. In het logo zit nu ook een papegaai. En op het raam sieren muzikale papegaaien, waarin artiesten te herkennen zijn.

Inkoop bijzondere collecties
De mannen van Get Back Music zijn muziekliefhebbers in hart en nieren. Heb je zelf een bijzondere muziekcollectie die je wilt verkopen? Get Back Music is altijd op zoek naar bijzondere verzamelingen van goede kwaliteit. Neem gerust contact met hen op!

Get Back Music
Voorstraat 233
3311 EP Dordrecht
Tel. 06-40755062

Geopend di t/m za van 10.30 tot 17.30 uur
Zondag van 12.00 tot 17.00 uur.