Hier kun je het beste parkeren in de Dordtse binnenstad

Het is gezellig shoppen in de binnenstad van Dordrecht! Zeker nu overal de kerstsfeer verschijnt. Het wordt dan ook steeds drukker. Super gezellig natuurlijk maar waar kun je nu het beste parkeren?

Direct in en rond de binnenstad zijn 4 parkeergarages: garage Spuihaven (520 plaatsen), Drievriendenhof (395 plaatsen), Visstraat (172 plaatsen) en Achterom (370 plaatsen). Tip: in garage Spuihaven is vaak nog plaats als de andere garages al vol zijn. Je wandelt dan zo, via de gezellige Voorstraat west, de stad in.

Gratis parkeren

Wil je gratis parkeren? Ga dan naar de Weeskinderendijk. Vanaf hier wandel je in 7 tot 10 minuten gezellig de binnenstad in. Ook gaat er op zaterdag om de 10 minuten een pendelbus naar de binnenstad.

Of voor maar €3 per dag

Zijn alle parkeergarages vol? Dan rijd je het beste door naar garage Energiehuis (325 plaatsen). Hier kun je voor slechts €3,- euro per dag parkeren! Met een leuke wandeling ben je dan in een kwartier/20 minuten in de binnenstad. Of neem hier vandaan één van de pendelbussen die je op zaterdag naar de binnenstad brengen.

Openbaar Vervoer

Dordrecht is trouwens uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Het centraal station ligt op 10 wandelminuten van de binnenstad. Ook rijden er veel bussen vanaf het station. En uiteraard is Dordrecht ook goed vanaf het water te bereiken. De waterbus heeft een halte aan de Hooikade en het Groothoofd.