Draag je steentje bij en shop lokaal! Dat heeft veel voordelen.

Het is angstaanjagend stil in de binnenstad, maar achter de gesloten deuren zijn de winkeliers hard aan het werk. Alle business verschuift nu namelijk van offline naar online. De ondernemers uit Dordrecht hebben je heel hard nodig. Dus draag je steentje bij en koop lokaal. Dat heeft veel voordelen:

Support de Dordtse ondernemer

Op de eerste plaats komt natuurlijk het feit dat je de Dordtse ondernemer steunt. Bestel in plaats van bij de grote ketens eens wat bij jou om de hoek. Daar maak je ondernemers in de buurt heel blij mee! Zo haal jij het beste uit Dordrecht en zorgen we er samen voor dat de lokale ondernemers blijven bestaan en de stad gezellig blijft.


Skateshop Fier is een unieke winkel in de Dordtse binnenstad

Persoonlijker

Als je bij een Dordtse ondernemer bestelt, weet je waarschijnlijk bij wie je een bestelling plaatst. Vaak zit er nog een handgeschreven kaartje bij als bedankje. Leuk! Dat is toch veel persoonlijker én leuker dan shoppen bij een grote keten? En zoek je iets speciaals of heb je een vraag? Dan kun je hen gewoon bellen of een dm of mail sturen. Fijn toch!


Bij Two Stories Boutique helpen ze je graag met persoonlijk advies

Bijzondere winkels

In Dordrecht vind je een heleboel mooie speciaalzaken als het gaat om bijvoorbeeld interieur, eten en drinken, boeken, spellen, kleding en verzorging. Neem eens een kijkje bij de online shops van deze bijzondere speciaalzaken. Daarmee haal jij wat bijzonders in huis.


Bij Bluebirds in the Backyard wordt je cadeau mooi ingepakt

Shoppen met een goed gevoel

De ondernemers in de buurt pakken met liefde je pakketje in en bezorgen het graag snel bij jou thuis! Soms zelfs dezelfde dag nog. Die luxe heb je niet als je bij landelijke winkels bestelt. Waarschijnlijk moet je dan erg lang wachten op je pakket, vanwege de huidige drukte bij de postbezorgers.

Speelgoedwinkel Juffrouw Pollewop bezorgt graag bij je thuis en neemt zelfs extra inpakpapier mee

Duurzamer

Hoe lokaler je koopt, hoe duurzamer het is. Het product hoeft dan namelijk niet zo’n lange afstand af te leggen en heeft dus minder transport nodig. Sommige Dordtse winkeliers bezorgen je cadeaus zelfs met de (bak)fiets. Duurzamer wordt het niet.


Boekhandel Vos en Van der Leer bezorgt op de fiets als het kan

Unieke collecties

Lokale winkeliers zoeken graag originele producten uit voor hun collectie die je niet op elke straathoek vindt. Dat is toch stukken leuker! En de kwaliteit is vaak beter dus heb je er ook nog eens langer plezier van.

Bij Meubels met een Verhaal vind je unieke kerstcadeaus

Inspiratie nodig ? Check dit artikel over de leukste kerstcadeaus en bekijk bijzondere winkels op de Dordrecht City App! Kijk online of download de app voor Android en iPhone.