Dat is tof: maak kennis met Simon van Gijn!

Hoe leuk zou het zijn om echt kennis te maken met Simon van Gijn (1836 - 1922)? De man die zijn prachtige 19e-eeuwse woning aan ons naliet als museum. Wie het Van Gijn Museum wel eens bezocht heeft, zal zeker nieuwsgierig zijn naar de man achter al de mooie verzamelingen.

Persoonlijk ontmoeten gaat natuurlijk niet. Maar dankzij het Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof zijn we wel een stapje dichterbij. Met bijzondere digitale technieken brachten zij een portret van Simon van Gijn tot leven. Kijk zelf maar!


Hoe leuk is dat! En wat ziet hij er vriendelijk uit. Het portret werd in 1911 geschilderd door Willy Sluiter.

Kloppend hart van de Dordtse historie

Ken je het Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof nog niet? Dan wordt het hoog tijd om kennis te maken. Dit is namelijk het kloppend hart van de Dordtse historie! Nergens vind je meer informatie over de geschiedenis van onze stad dan hier. Wil je meer weten over een historisch pand, een straat, een bepaalde gebeurtenis in de geschiedenis of kaarten uit het verleden? Ze hebben het. En ze helpen je graag om de juiste informatie te vinden.

De tekst gaat verder onder de foto >

Interessante wetenswaardigheden

Vorig jaar brachten zij de Canon van Dordrecht uit. Een website en boekje vol met historische wetenswaardigheden die iedere liefhebber van Dordrecht moet weten. Regelmatig verschijnen er leuke posts en (digitale) uitgaven boordevol interessante verhalen over bijzondere gebeurtenissen, gebouwen of personen uit de Dordtse geschiedenis. Wil je ook meer weten over de historie van Dordrecht? Dan kun je je gratis abonneren op het e-zine van de Augustijnenhof  (https://augustijnenhof.nl/tijdschrift). Dan krijg je vier keer per jaar een magazine in je mailbox. 

De tekst gaat verder onder de foto >

Open voor bezoek

Het Documentatie- en Kenniscentrum Augustijnenhof is open voor bezoek dus je kunt ook zelf op zoek naar de leukste wetenswaardigheden. Het is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 16.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 11.00 tot 16.00 uur. Elke donderdag is er genealogische inloopdag voor als je meer wilt weten over stamboomonderzoek.

Augustijnenhof | Hof 15 | www.augustijnenhof.nl