Nieuwe expositie van Katinka van Haren opent op 1 december

Al twee jaar lang weet kunstenares Katinka van Haren voorbijgangers te verwonderen met haar prachtig ingerichte atelier. In de wintermaanden tovert ze met haar papierkunst het atelier om tot een bijzondere sfeerkamer, die vanaf de straat te bewonderen is. De expositie wordt 1 december om 17.30 uur geopend door Ton Delemarre, voormalig cultuur-ambtenaar van de stad.

Prachtige kleuren en mooie patronen zijn kenmerkend voor het werk van Katinka. Na ‘In het licht van kronen’ en vorig jaar ‘De Liefdestuin’, nodigt ze iedereen uit bij haar atelier om in de avonduren haar nieuwe sfeerkamer ‘Het hemels gerecht’ te komen bewonderen.

Hemelsblauw

Bijna alles is gemaakt van papier. De veelal hemelsblauwe kleuren zijn geïnspireerd op het Delfts blauw uit het Huis van Gijn. Maar juist de felrode tafel verwijst naar een liefdevol samenzijn tijdens de donkere dagen. Op de organisch gevormde tafel prijkt sierlijk gekruld bestek en glaswerk dat aan vroegere ornamenten doet denken. De kussens op de grond geven een warme sfeer en voeren de kijker mee in oosterse sferen. Hemelse wolken en rode vredesduiven zweven door de oneindige ruimte en geven de kamer een vederlicht en uitnodigend karakter.

Achter geheimzinnige doorkijkjes gaat een hemel van papierkunst schuil. Zo onderzoekt Katinka binnen haar sfeervolle vormentaal of er in de hemel ook aangeschoven kan worden voor een hemels gerecht.

Je vindt het atelier van Katinka van Haren op Voorstraat 175 in Dordrecht. Je kunt de sfeerkamer bewonderen tot 10 maart 2024. 

Katinka bij de kleurrijke expositie van vorig jaar: De tuin van de Zoete Belofte