Nieuwe filmtips Cinema The Movies

Er staan weer 4 nieuwe films voor je klaar bij Cinema The Movies, waaronder een nieuwe film van en met George Clooney, een pareltje van Vlaams/Nederlandse bodem, een eigenzinnige spionagefilm en het volgende avontuur van Wonder Woman.

The Midnight Sky

The Midnight Sky is de nieuwe film gespeeld en geregisseerd door filmster George Clooney. Producent Netflix laat het publiek eerst een paar weken van de film genieten op het grote witte doek.

Na een wereldramp probeert een eenzame wetenschapper, Augustine (George Cloony), op de Noordpool contact te leggen met een groep astronauten om hen te waarschuwen niet naar de aarde terug te keren. Zullen ze naar hem luisteren of loopt het allemaal anders? Scenarist Mark Smith nam voor deze creatie zeker de inspiratie mee van twee van zijn vorige films: Gravity (2013) en The Revenant (2015).

Meer informatie en tickets

Kom hier dat ik u kus

Verfilming van de bestseller van Griet Op de Beeck. Mona is de oudste dochter in een gezin waarvan de moeder op jonge leeftijd overlijdt. Kom hier dat ik u kus toont hoe Mona zich als kind, twintiger en dertiger een weg door het leven baant. Terwijl iedereen over haar heen loopt, probeert ze zich staande te houden in een wereld vol egotrippers en egoïsten. Tot ze inziet dat het zo niet langer kan.

De film is het speelfilmdebuut van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden die eerder internationaal furore maakten met de documentaire ‘Ne Me Quitte Pas’ , bekroond met een Gouden Kalf.

Meer informatie en tickets

The Mole Agent

Een eigenzinnige mix van spionagefilm en observerende documentaire. Sergio (83) word ingehuurd om onderzoek te doen naar het reilen en zeilen binnen een bejaardentehuis en gaat undercover. Voor iemand, die denkt dat haar moeder in het tehuis wordt mishandeld, gaat hij op onderzoek uit. 

Maar Sergio is 83 en geen 007. Hij weet niks van pencamera’s, smartphones en alle andere technologie, die nodig is om bewijs te verzamelen. Nog lastiger is het dat Sergio - die recent weduwnaar werd - er niet zo goed in slaagt om de voor een spion noodzakelijke afstand te bewaren. Al snel raakt hij bevriend met meerdere bewoners.

Wat begint als een detectiveverhaal verschuift en verandert gaandeweg in iets intiemers: een originele blik op affectie en eenzaamheid op hoge leeftijd.

Meer informatie en tickets

Wonder Woman

Het vervolg op de eerste film met deze superheld. We maken een sprong naar de jaren 80 voor Wonder Woman’s volgende avontuur op het witte doek waarin ze tegenover twee geheel nieuwe vijanden staat: Max Lord en The Cheetah. 

Met wederom Patty Jenkins als regisseur en Gal Gadot in de hoofdrol is Wonder Woman 1984 het vervolg op de eerste film met deze DC-superheld, Wonder Woman uit 2017. Die film heeft records gebroken en wereldwijd 822 miljoen dollar opgebracht.

Trailer en tickets