Nog t/m 13 januari te zien: Staging Silence op Schouwburg Kunstmin

Heb je het Dwaalspoor al gezien en wil je graag meer prachtige videokunst zien? Neem dan een kijkje bij Schouwburg Kunstmin. Hier kun je tot 13 januari genieten van een bijzonder videoproject van de wereldberoemde, Belgische kunstenaar Hans Op de Beeck.


Nu de theaters nog gesloten moeten blijven, laat Kunstmin je graag genieten van videokunst op de toneeltoren van de schouwburg. Eerder kon je al het werk D-Light bewonderen van Arno Koenen. Nu is Staging Silence 3 te zien van Hans Op de Beeck. Het videokunstwerk duurt 45 minuten en speelt continu door. De toegang is vrij en bezoekers kunnen elk moment beginnen of stoppen met kijken. Het kunstwerk is te zien tot en met 13 januari tussen 17:30 en 19:45 uur.

Speels miniatuurlandschap

Op de Beeck neemt je mee naar een bijzondere wereld. Een raadselachtig, melancholisch en speels miniatuurlandschap wordt op- en afgebouwd voor het oog van de camera. Met alledaagse dingen als propjes watten, karton of strooisuiker wordt steeds opnieuw een volledig fictieve, maar toch herkenbare, omgeving opgebouwd. De prachtige soundtrack die te beluisteren is bij de projectie, maakt de betovering compleet.

Warme chocolademelk

Om je een beetje warm te houden, kun je tijdens de projectie ook terecht voor een kopje erwtensoep, warme chocolademelk, koffie/thee of iets anders lekkers bij de openslaande deuren van het Theatercafé.

De levensgrote videoprojectie is interessant voor volwassenen en kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. De tuin van Kunstmin is extra feestelijk door lichtjes en kunstwerken van gerecylede materialen gemaakt door kinderen van verschillende scholen.