Scrooge Live vanuit Dordrecht: dat mag je niet missen!

Liefhebbers van Dordrecht kunnen genieten op zondag 20 december. Dan zendt Omroep Max op NPO1 Scrooge Live uit, opgenomen in de mooie straten van de Dordtse binnenstad. Met de spectaculaire live uitzending wordt, in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland.


Wie kent het iconische kerstverhaal van Scrooge niet? De ouwe vrek is de hoofdpersoon in A Christmas Carol van Charles Dickens wat internationaal al veelvuldig verfilmd is. Dit jaar wordt Scrooge voor het eerst in Nederland vertaald naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel, helemaal in kerstsfeer.

Het verhaal wordt op muzikale wijze verteld door nieuwe arrangementen van kerstnummers en internationale hits, die iedereen thuis mee kan zingen. Kortom: een unieke beleving voor de hele familie!

De cast van de productie is niet mis. Onder andere Simone Kleinsma, Ridder van Kooten, Anouk Maas, Johnny Kraaijkamp jr, Jamai Loman en Plein van Bennekom spelen mee. Cabaretduo Veldhuis & Kemper Leiden je door het verhaal en Dwight Dissels en Leona Philippo laten muzikaal van zich horen.

Kinderarmoede in Nederland
Helaas is de boodschap van Scrooge nog altijd erg actueel en urgent. In Nederland leven op dit moment ruim 300.000 kinderen en jongeren tot 21 jaar in armoede, met alle gevolgen van dien. Dat is maar liefst 1 op de 12! Door de coronacrisis is het probleem alleen maar urgenter geworden. Onderzoek toont aan dat armoede bij een kind levenslange gevolgen kan hebben. Met Scrooge Live wordt aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland. Het doel van de uitzending is om het probleem aan de kaak te stellen en om, met de slogan van Kinderhulp ‘Geef ze warmte!’, een groot aantal kinderen aan nieuwe kleding te helpen door zoveel mogelijk geld op te halen.