Sinterklaas in Dordrecht: dit kun je deze week beleven!

Er zijn ook deze week weer veel leuke Sinterklaas activiteiten in Dordrecht. Je kunt speuren, kleuren, Sinterklaas ontmoeten, lachen om Sinterklaas die social media ontdekt en meeswingen met het sint en Pieten Feest! Hieronder vertellen we je er alles over.

Speurtocht in de binnenstad

Elk jaar doen honderden kinderen mee met de speurtocht in de binnenstad. En ook dit jaar kun je weer speuren. In 20 etalages vind je een grote rode S. En op die S staat een nummer en een letter. Zet de letter op de juiste plaats op je speurformulier en puzzel zo de juiste zin bij elkaar. Inleveren kan tot en met 1 december! Je kunt de speurtocht ophalen bij één van de winkels verderop in dit artikel. De ondernemers van de Dordtse binnenstad stellen leuke prijzen beschikbaar.

Kleurwedstrijd

Hou je van kleuren? Dan kun je ook meedoen met de kleurplatenwedstrijd. Haal hem op en lever hem in bij één van de deelnemende winkels en maak kans op leuke cadeautjes van Dordtse ondernemers.

De winkels die meedoen aan de Sinterklaas Speurtocht en Kleurwedstrijd zijn:

Sweetkidz - Bagijnhof 74
Prenatal - Achterom 5
Alexander Roodfeld - Visstraat 13-15
Kind Zo Blij -Voorstraat 302
Opa & An - Voorstraat 306
De Woonmol - Voorstraat 393
Emma Speelgoed - Voorstraat 415
Kat in t Bakkie - Voorstraat 428
Nobels Brood - Grote Kerksbuurt 53
Magical Gifts - Groenmarkt 203
Kinderlampjes - Stadhuisplein 4
Mees Home & Concept Store - Voorstraat 324
Joy & Fashion - Voorstraat 268
Berelijn - Voorstraat 269
By Branderhorst - Voorstraat 198
Klei & Zij - Voorstraat 171
Koffiecorner Hartje Stad - Vriesestraat 16
Halte 13 - Tolbrugstraat landzijde 13
Juffrouw Pollewop  - Vriesestraat78
Intertoys - Statenplein 26

Toneelvoorstelling Sint gaat online

Wat gebeurt er al Sinterklaas social media ontdekt? Dat kun je meemaken tijdens de leuke voorstelling van Klein Toneel. Als Sint druk bezig is met het vullen van schoenen, merkt hij dat de Pieten met iets heel anders bezig zijn. Van alles wat ze doen maken ze filmpjes voor op het internet. ‘Dan kunnen de kinderen ons volgen en zien wat we allemaal meemaken’, proberen de Pieten Sint uit te leggen. Sint begrijpt niet wat daar leuk aan is, totdat de Pieten hem vragen om mee te doen. 

Sint krijgt al snel de smaak te pakken en vindt het zó leuk, dat hij zelf filmpjes gaat maken. Als Sint van de Pieten hoort dat kinderen vooral dansfilmpjes leuk vinden, gaat hij direct aan de slag. Dit lijkt allemaal leuk, maar Sint heeft daardoor geen tijd meer om de schoenen te vullen en zijn verjaardag te vieren! En als dat nu het enige probleem was…

Bekijk hier wanneer je de voorstellingen van Klein Toneel kunt zien.

Ontmoet sinterklaas in Nobels Pakhuis

Wil je Sinterklaas ontmoeten? Dat kan zaterdag 2 december bij Nobels Pakhuis! Nobels Brood en Kind Zo Blij hebben Nobels Pakhuis omgetoverd tot de huiskamer van Sinterklaas. Tussen 11.00 en 15.00 uur kun je met de kinderen langskomen voor een 'meet & greet' met de Goedheiligman. Tussendoor komt ook nog het gezellige pietenorkest voorbij met 12 vrolijke muziekpieten. Je vindt Nobel Pakhuis op Grotekerksbuurt 43.

DJ Piet en Show

Hou je van dansen en zingen? Dan mag je de DJ Piet en Show op 3 december niet missen! Dan staan alle Pieten te popelen om er samen met jou een groots en bruisend feest van te maken in Bibelot. Bereid je voor op een dag vol plezier, want dit wordt gegarandeerd één groot feestelijk spektakel!

Het jaarlijkse Sinterklaasfeest belooft weer een geweldige belevenis te worden, vol plezier en verrassingen. Samen met Liedjespiet zingen ze vrolijke Sinterklaasliedjes en de dansvloer wordt betoverd door de pietenmoves van Stresspiet en Praatjespiet. Maar dat is nog niet alles! De interactieve show zal je meenemen op een spannend avontuur vol komische momenten en onverwachte wendingen. Bekijk hier alle informatie.