Suikerstad: een Dordts filmproject over ons slavernijverleden

Cinema The Movies in Dordrecht geeft op 30 juni en 1 juli het podium aan een groep jonge filmmakers en performers. Zij realiseerden een bijzonder project om de afschaffing van de slavernij te herdenken en maakten hier een film over: Suikerstad.


Op 1 juli vieren en herdenken we Keti Koti, het afschaffen van de slavernij. Keti Koti betekent letterlijk het verbreken van de ketenen. Maar welke verhalen over slavernij zijn er eigenlijk te vinden in onze eigen stad? En wanneer je op de hoogte bent van die verhalen, hoe verhoud jij je er dan toe? Wat doen ze met jou of met de mensen om je heen? In de korte film Suikerstad proberen woordkunstenaars ondersteund door muziek en dans deze vragen te beantwoorden.

Na afloop van de film is er ruimte voor gesprekken en wordt er een diner verzorgd in de Kloostertuin. Broodbar Boer’n Bontje en restaurant Daantje slaan de handen ineen en maken speciaal voor Keti Koti een Surinaams 3-gangen menu bestaande uit:
• Pindasoep (vegan)
• Heri Heri (bakkeljauw of vegan)
• Bojo banaan & noten (vegan)

Kaarten kosten € 27,50 inclusief diner. Je bestelt ze hier. Strippenkaarten en Cineville- en Dordtpas zijn niet geldig voor deze vertoning.