The Movies Filmtips

Wat zijn we blij dat we weer gezellig naar de bioscoop kunnen! Vanaf vandaag vind je op de Dordrecht City App elke woensdag een fijne filmtip van The Movies Dordrecht. Hier kun je prima een avond uit en Corona-proof genieten. En ze hebben een mooi filmprogramma voor je in petto!

December is de filmmaand bij uitstek dus we trappen af met meerdere tips. De maand start namelijk met aantrekkelijke filmpremières.

De New Yorkse meesterregisseur Woody Allen levert opnieuw een kleurrijke film af. Rifkin’s Festival is een romantische komedie vol huwelijkssores, verliefdheden op leeftijd en een duik in de (liefdes)filmgeschiedenis.

Mort Rifkin vergezelt zijn jongere vrouw op haar werkreis naar het Film Festival van San Sebastian. Als gepensioneerd filmdocent vindt hij het actuele filmaanbod maar niks; hij houdt van de oude Europese liefdesfilms. Bovendien moet hij zijn flirterige vrouw Sue in de gaten houden. Maar als stress hem bij de vrouwelijke cardioloog Jo brengt, fleurt ook zijn verblijf aan de Spaanse kust op. Het verhaal is prachtig en kleurrijk in beeld gebracht met de absurdistische humor die zo kenmerkend is voor Allen. Een romantische komedie die met humor de liefde viert.

Enerverende thriller
Een complete tegenhanger is de enerverende thriller uit Iran: Just 6.5. Het toont hoe het politieteam van Samad overspannen werkt aan bestrijding van de drugsmisdaad. Maar strenge straffen alleen helpen niet om mensen, die niets te verliezen hebben, weg te houden van het snelle, foute geld.Alleen nog 4 en 5 december te zien: Idiot Prayer
Troost in Corona-tijden biedt misschien de concertfilm Idiot Prayer van Nick Cave. De film toont zijn optreden eerder dit jaar in Londen, helemaal solo op het grote podium van Alexandra Palace. Intiem en persoonlijk vertolkt hij een breed scala aan songs uit zijn hele repertoire (en dat van The Bad Seeds). Vier sterren oordeelden de meeste kranten. Let op: deze speciale vertoning is alleen nog te zien op vrijdag 4 en zaterdag 5 december om 21:00 uur. 

IDFA komt naar je toe
Ook anders door Corona is het Internationale Documentaire Festival Amsterdam (IDFA). Normaliter zouden documentairefans de komende dagen naar Amsterdam reizen, maar nu reizen de films het land door. Ook in Dordrecht is een deel van het festivalprogramma te zien. Zoals bijvoorbeeld een prachtige verfilming van de Waddenzee: Silence of the Tides. Of Notturno, een indringende (en bijna schilderachtige) inkijk in het dagelijks leven in het grensgebied van Syrië – Irak – Koerdistan, te midden van de ontwrichtende werking van oorlog en terrorisme.

The Movies Dordrecht zorgt ervoor dat je Corona-proof kunt genieten van een leuke avond. Mondkapjes zijn ook hier verplicht, maar mogen af als je zit en de film start.