Tip! Bij deze winkels shop je de leukste kerstcadeautjes!

Ben je op zoek naar leuke, originele kerstcadeautjes? Dan zijn dit de winkels in Dordrecht waar je moet zijn!

Gemivaria

De liefste kerstcadeautjes vind je bij Gemivaria op de Voorstraat (west). Hier is het tijdens de kerstdagen altijd mega druk. Niet zo gek want hier vind je leuke nieuwe producten samen met originele, zelfgemaakte producten van mensen met een beperking. Hier moet je zeker even langs als je iets leuks zoekt!

Voorstraat 390

 

atelier Klei & Zij

Ben je op zoek naar mooie, unieke sieraden? Dan moet je zeker langs bij Klei & Zij op de Voorstraat (noord). Creatieve duizendpoot en eigenaresse Eva maakt hier de mooiste sieraden. Ook vind je er leuke tasjes en accessoires.

Voorstraat 171

Mees Home & Concept Store

Mees Home & Concept Store opende een jaar geleden op de Voorstraat west en is een erg populair adres voor toffe cadeautjes en interieuraccessoires. Hier vind je producten van meer dan 30 verschillende makers en grote merken. Van hippe vazen tot Scandinavisch design en van kerstdecoratie en kaarsen tot bijzondere cadeautjes.

Voorstraat 324

Beer & Pom

Tegenover Mees vind je Beer & Pom, een super leuke winkel vol hebbedingen voor mensen die dol zijn op katten en honden. Mokken, kalenders, kaarten, art prints, teveel om op te noemen. Ook voor de leukste teckel producten is dit the place to be.

Voorstraat 369

Juwelier Avenue

Een prachtig sieraad is altijd een mooi cadeau onder de kerstboom. Bij juwelier Avenue vind je een mooie collecties sieraden voor zowel mannen als vrouwen. Van horloges tot colliers en van armbanden tot de mooiste oorbellen. Avenue heeft 2 locaties, één op de Visstraat en één op het Bagijnhof.

Sarisgang 2a en Bagijnhof 4

By Branderhorst

Is het een winkel of is het een galerie? Eén ding is zeker, By Branderhorst is hét adres voor kunstzinnige cadeaus. Elke maand vind je hier een totaal nieuw assortiment van diverse kunstenaars. By Branderhorst mag in je shoprondje dan ook zeker niet ontbreken!

Voorstraat 199

Bluebirds in the Backyard

Lekker rondneuzen tussen de mooiste nieuwe en vintage items, dat kan bij Bluebirds in the Backyard. Je vindt ze nu nog aan de Wijnstraat, maar volgend jaar verhuizen ze naar de Voorstraat (midden).

Wijnstraat 153


Opa & An

Nog zo’n leuk adres op de Voorstraat (west) is Opa & An. Hier vind je leuke cadeaus voor kinderen en volwassenen. Van kaarsen tot wandtegeltjes en van sokken tot klei. En zoek je nog bijzondere kerstballen, dan moet je hier zeker even in de boom duiken!

Voorstraat 306

De Woonmol

Heb je de toffe stapelkaarsen van de Woonmol al gezien? Nee? Dan moet je zeker even langs want ze vliegen de deur uit. Naast kaarsen vind je bij de Woonmol andere leuke cadeaus zoals mooie prints voor aan je muur, kaarsenstandaards en natuurlijk alles om je meubels en interieur een nieuwe look te geven.

Voorstraat 393


Magical Gifts

Een winkel die van onder tot boven kerst ademt is Magical Gifts aan de Groenmarkt. Deze winkel is een paradijs voor liefhebbers van alles wat met Disney te maken heeft. Vanaf september verandert de winkel al in een kerstparadijs en zie je Mickey, Goofy en tal van andere Disney karakters kerst vieren. Hier moet je zeker langs!

Groenmarkt 203

4 Your Games

Ook dé spellenspeciaalzaak van Dordrecht en omgeving mag je niet missen! Op de Voorstraat (west) vind je alles op het gebied van bordspellen en cardgames. Ook hebben ze er een unieke collectie dobbelstenen die het spelen van de spellen nog leuker maakt.

Voorstraat 410

Boek- en cadeauwinkel Present

Naast 4 Your Games vind je boek- en cadeauwinkel Present. Hier vind je een winkel vol mooie kaarten, cadeaus en boeken met een Christelijk tintje. Als je ergens de kerstgedachte terugvindt is het in deze mooie winkel.

Voorstraat 414


De Kleister

We blijven nog even op de Voorstraat west want daar vind je ook De Kleister. Een geweldige winkel vol originele cadeaus van keramiek! Van servies tot leuke dieren in de tuin. En wist je dat je hier ook kunt leren draaien? Zeker een bezoekje waard dus.

Voorstraat 440

Purper Interior

Ook aan het Statenplein/Nieuwstraat vind je Purper Interior. Hier geen beige en grijs maar juist levendige kleuren en vrolijke accessoires voor in huis. Van mooie manden tot kleurrijke kerstballen en van art prints tot lekkere kussens. Een leuk adresje om lekker rond te snuffelen!

Nieuwstraat 34

Loek’s Nice

Bij Loek’s Nice vind je woonaccessoires in zachte kleuren. Wie houdt van roze en aardetinten is hier aan het goede adres. Ook kun je hier van lekkernijen van Bakker Bart genieten.

Vriesestraat 67

Bonustip!

Een erg leuke bonustip is Halte 13. Hier vind je een geweldige collectie cards en collectibles van Pokemon, Harry Potter, Stranger Things, World of Warcraft en tal van andere leuke films en series. Je vindt Halte 13 in de Tolbrugstraat Landzijde 13, vlakbij het Scheffersplein.

Natuurlijk zijn er ook heel veel plekken waar je lekkere, eetbare kerstcadeaus kunt shoppen. Die vind je in een volgend artikel!