Weekendtips! (25 en 26 juni)

Er is weer vanalles te beleven in Dordrecht dit weekend! We geven je graag onze tips:

Opening museum Hof van NL

Dit weekend viert het museum Hof van Nederland haar heropening! En het is super tof geworden dus dit wil je niet missen. Dit weekend is de toegang gratis.

Zomerkermis op de spuiboulevard

Het is het laatste weekend van de kermis op de Spuiboulevard. Dus geniet nog even volop van de 40 geweldige attracties voor jong en oud. Lees ons artikel over de 7 redenen waarom je de kermis moet bezoeken en je weet genoeg. Vergeet ook die lekkere poffertjes niet.

De wereld rond in 80 dagen

Theatergroep InterAmicos maakte een hedendaagse variant op het klassieke verhaal van Jules Verne. Net als Phileas Fogg krijgt een voetbalcoach een bijzondere weddenschap. Lukt het hem om met hulp van de spelers en kantinebaas om deze weddenschap te winnen? Een vrolijke en spannende familievoorstelling voor iedereen vanaf 9 jaar. Om 14.00 en 20.00 uur bij InterAmicos, Christiaan de Wetstraat 2a in Dordrecht.

Wanderlust

Ontdek de nieuwe expositie in het Dordrechts Museum met kunst van en over mensen die van reizen hielden en de wereld ontdekten. Museumstraat 40 in Dordrecht.

Bach Festival: muzikale tour door het Dordrechts Museum

Het Bach Festival pakt dit weekend uit met een combinatie van schilderkunst en muziek. In dit rondloopconcert wandel je door het museum en doe je drie verschillende plaatsen aan. Daniel van der Hoeven bespeelt de prachtige oude vleugel in de Schoumanzaal. Contrabassist James Oesi en gitarist Natan Slodre spelen (o.a.) J.S. Bach in verschillende zalen van het museum. Voor het museum moet je zelf een apart kaartje kopen. Dit kan ter plaatse bij de kassa of via www.dordrechtsmuseum.nl. Met een museumkaart heb je gratis toegang. Prijs: €15,-. Zaterdag om 11.00, 12.00 en 13.00 uur.

Vogelvrijmarkt

Op zondag 26 juni vindt de eerste editie van de Vogelvrijmarkt plaats. De Vogelvrijmarkt zal zich nestelen op het aangrenzende veld naast de Tiny House community op het Tussentij. De entree is gratis en voor de kinderen staat het springkussen klaar! Zondag tussen 12.00 en 17.00 uur.

Class 22: foto expositie

Class 22 is een bijzondere expositie van 11 fotografen die hun eindexamenwerk tonen van de deeltijdopleiding tot vakfotograaf. Een mooie kans om kennis te maken met het werk van gepassioneerde fotografen. Locatie: Biesboschhal, Maasstraat 11. Zaterdag van 17.15 tot 21.00 uur en zondag van 13.00 tot 16.00 uur.