Veiling van kunstwerken en skateboards voor kinderen in Gaza

Meerdere ondernemers op de Voorstraat slaan de handen ineen om geld in te zamelen voor een goed doel. Ruim een half jaar lang zijn de mensen van Fier Skateshop bezig met het verzamelen van kunstwerken. Deze kunstwerken worden zaterdag geveild tijdens het Voorstraat Noord Festival.

Het goede doel is PCRF, het Palestine Children’s Relief Fund. Zij bieden hulp en medische zorg aan de getroffen kinderen van de oorlog in de Gazastrook. ‘Het idee is ontstaan uit machteloosheid’, vertelt Raul, medewerker van Fier Skateshop. ‘We wilden graag iets doen voor deze kinderen. Het afgelopen half jaar hebben we daarom mooie kunstwerken verzameld. Deze gaan zaterdag geveild worden. Het zijn allerlei stijlen, van abstract tot portretten maar ook foto’s. Daarnaast hebben we hele toffe skateboards die gecustomized zijn door voornamelijk Dordtse kunstenaars. Ook die worden geveild.’

Ook andere ondernemers helpen mee. Zo zorgt overbuurman Boer’n Bontje voor lekkere hapjes en houdt Tattooshop Black Mantis zaterdag walkin’s voor piercings en tattoos. Ook hiervan gaat een deel van de opbrengst naar PCRF. Pizzeria Olivia laat bezoekers die dag proeven van echte Palestijnse lekkernijen. Alles speelt zich af in het gedeelte van de Voorstraat rond Fier.

Je vindt Fier Skateshop op Voorstraat 222. Het is dé Dordtse winkel voor skateboards, lifestyle en sneakers. Tattoo & Piercingshop Black Mantis vind je op Voorstraat 247 en Boer’n Bontje op Voorstraat 257. Pizzeria Olivia serveert de lekkerste pizza’s in de Vriesestraat op nummer 150.

De veiling start om 13.00 uur. Wees er op tijd bij en bied mee!

Een greep uit de kunstwerken:

Bekijk nog meer kunstwerken op de instagram van Fier Fier Skateshop (@fierskateshop) • Instagram-foto's en -video

Wil je zelf nog een kunstwerk doneren? Dat kan! Stuur hen een dm of kom rond 12.30 uur naar Fier Skateshop.