Café Restaurant Merz

Korte kalkhaven 3 , Dordrecht

4.2/ 5

Bijzonder horecaconcept in een authentiek pakhuis uit 1640 Lees verder

Merz is een horecagelegenheid in het historische centrum van Dordrecht. Lunchen, dineren, borrelen, werken, vergaderen, theater, je vindt het allemaal!

Bij Merz is altijd iets te doen. Naast eten en borrelen kun je er gezellig sportevenementen kijken en meedoen aan de inmiddels befaamde Merz pub-quiz. Ook kun neerstrijken op het fijne terras langs het water.

Het karakteristieke gebouw dat oorspronkelijk ’t Suyckervat heette, was - zoals de naam al doet vermoeden- in haar beginjaren een suikerfabriek. De architectuur bevestigt dat door haar vijf hoge verdiepingen. Zo’n 40 jaar geleden kreeg het gebouw een nieuwe functie en het leent zich tegenwoordig uitstekend als horecapand. Als je door de muziek- en tapsinstallaties heenkijkt, ontdek je nog steeds de ouderwetse balkconstructies en smalle trappetjes, die de stijl van de Dordtse havenpanden zo herkenbaar maakt.

Het is een gezellig etablissement waar jong & oud elkaar ontmoet; een restaurant met een verrassende kaart en café met een podium voor de leukste activiteiten en een 150m2 grote zaal voor (zakelijke) evenementen. Kortom een horeca totaal concept voor iedereen!

De totale capaciteit van het pand bedraagt 500 personen! Eten, drinken, dansen, werken; het kan allemaal bij Merz Dordrecht. Een verjaardagsfeest, jubileum vieren of receptie geven behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. Maar sinds kort is er ook de mogelijkheid om te trouwen in de zaal op de eerste verdieping! Deze heeft een typisch industriële uitstraling waarbij de authentieke kenmerken van het oude pand zijn behouden.

Bent u de eigenaar van deze zaak?

Neem contact met ons op via info@stappen-shoppen.nl om het profiel aan te vullen met o.a. uw website, telefoonnummer, Facebook, openingstijden, omschrijving, faciliteiten, menukaart en acties.