Lunchroom Helena

Voorstraat 263, Dordrecht

4.6/ 5

Genieten van heerlijke Perzische en Indonesische gerechten op een bijzondere historische locatie Lees verder

Bij Lunchroom Helena kun je terecht voor heerlijke (lunch)gerechten uit de Perzische en Indonesische keuken. Geniet van lekkere Indonesische broodjes en hapjes en van Perzische rijstgerechten en zoetigheden.

De lunchroom heeft twee mooie terrassen waar je gezellig kunt neerstrijken. Eén aan de voorzijde, aan de Voorstraat en één aan de achterzijde op de Appelsteiger, aan de Voorstraathaven.

Helena heeft een 100% ambachtelijke keuken en gebruikt verse producten van het seizoen. De roots van eigenaressen Chia en Kim liggen in Iran en op Java. Die cultuur en mooie smaken proef je terug in elk gerecht.

Het pand van de lunchroom is volledig gerestaureerd en sfeervol klassiek ingericht. Het is gevestigd op een bijzondere, historische locatie, naast de Donkere Steeg en het smalste huis van Dordrecht.

Het restaurant is vernoemd naar Helena van Beieren, een gravin die verliefd werd op een jongen uit de burgerij. Deze liefde werd verboden en toen de jonge Helena weigerde te trouwen met een graaf werd zij verbannen naar het smalste huis van Dordrecht. Hier woonde zij van 1838 tot 1858 en stierf er uiteindelijk op 35 jarige leeftijd. Door de lunchroom naar Helena te vernoemen, zorgen Chia en Kim dat het verhaal niet vergeten wordt.

Bent u de eigenaar van deze zaak?

Neem contact met ons op via info@stappen-shoppen.nl om het profiel aan te vullen met o.a. uw website, telefoonnummer, Facebook, openingstijden, omschrijving, faciliteiten, menukaart en acties.