10 terrassen waarvan we niet kunnen wachten tot ze open gaan

Het zonnetje schijnt steeds vaker en de temperaturen nemen toe. We kunnen niet wachten tot de terrassen weer open mogen! Deze terrassen gaan we gelijk weer bezoeken zodra het mag.

De terrassen van Lef en Finn’s

Twee heerlijke terrassen op een mooie plek aan de Nieuwe Haven. Een hele fijne stek voor koffie in de ochtend, lunch tussen de middag, een drankje in de middag en diner ’s avonds. Dat gaat best lukken met die spreiding toch? 😊

De terrassen bij het Groothoofd

Met een prachtig uitzicht op het Drierivierenpunt kun je hier heel de dag blijven zitten. Tot het zonnetje ondergaat kun je hier genieten van de keukens van 4 restaurants: Café Restaurant Jongepier, grandcafé Groothoofd, De Poort van Dordt en café ’t Verloren Hart. En als het waait zit je heerlijk beschut op het terras van Het Bolwerck, aan de andere kant van de Boomstraat.

De terrassen van het Scheffersplein

Het grootste terrassenplein van Dordrecht middenin het centrum en altijd gezellig druk. Hier komen de terrassen samen van Babylon, Dordts Genoegen, Osteria Luca, Café Rijcken en De Beren. Reden genoeg om elke dag een stukje op te schuiven en wat lekkers te kiezen van de volgende kaart. Het is hier heel de dag zonnig maar je kan ook een plekje vinden onder één van de vele grote parasols.

Het terras bij de oude Vismarkt

Een verborgen pareltje is het terras van Otto e Mezzo. Onder de overkapping van de oude vismarkt is het heerlijk genieten van lekkere pasta’s, pizza en lekkere Italiaanse wijn. En …het uitzicht op de Nieuwe Haven verveelt nooit!

De terrassen bij Merz

Aan de Kalkhaven vind je het terras van Merz. Hier is het elke zomeravond gezellig druk. Of je nu komt om een hapje te eten of gezellig te borrelen, hier is het altijd goed toeven. We kunnen niet wachten tot we er weer kunnen neerstrijken.

Het terras van Post

Het terras van Post geeft altijd een beetje het gevoel van Parijs. Gelegen naast een bushalte en best drukke weg is het toch oergezellig. Onder de grote rode luifels is het heerlijk genieten van ontbijt, lunch, diner en borrel.

Het terras van De Crimp

Als je ergens corona-proof kunt neerstrijken dan is het op het terras van De Crimp. Pal tegen de Waalse kerk zijn heerlijke, afgeschermde zitjes gecreëerd waar je hoe dan ook veilig zit. En je hebt al vroeg het zonnetje op je gezicht dus wat wil je nog meer? O ja, een drankje en iets lekkers van De Crimp natuurlijk.

Het terras van Centre Ville

Zodra de eerste zonnestralen verschijnen zit het terras van Centre Ville vol. Je kunt er gezellig mensen kijken op de Visbrug en de Voorstraat en genieten van je drankje. Op mooie dagen is het wel wachten op een plekje, want wie er eenmaal zit staat z'n plekje niet gauw af.

De terrassen bij het Statenplein

Ook de terrassen van het Statenplein mag niet vergeten! Op het knusse terrassen van No. 38 City Bakery Café en Café t Peerdt kun je van ’s morgens vroeg tot laat in de middag van de zon genieten. En ook terras van Klandermeulen zit altijd bomvol. Hier kun je tot in de late uurtjes genieten van de gezelligheid.

Het terras van Zusjes

Op het terras van Zusjes kun je genieten van de gezelligheid van de oude Voorstraat. Aan de ene kant geniet van je gezelligheid van het winkelend publiek en de mooie panden van de Voorstraat en aan de andere kant kijk je op de mooie historische panden van de Voorstraat haven. Een heerlijke plek om ’s morgens te genieten van een kop koffie en ’s middags van een lekkere lunch.

Natuurlijk hopen we ook dat de terrassen op straat terug mogen komen bij Coffeelicious en Bistro Twee33, Visser's Poffertjes en De Remise. 

Dordrecht heeft ook prachtige verborgen terrassen. Hier vertellen we binnenkort meer over!