3 muzikale films die je niet mag missen

In The Movies Dordrecht draaien maar liefst 3 prachtige films waarin muziek centraal staat. Deze films mag je als muziekliefhebber niet missen!

TINA

Een kijkje in het leven van één van de grootste iconen van de muziekindustrie

De documentaire Tina is de ultieme ode aan een wereldwijde superster en een intiem portret over een vrouw die veel tegenslagen moest overwinnen om haar carrière, identiteit en nalatenschap op haar eigen manier vorm te geven.

Tina Turner vertelt in de documentaire haar eigen verhaal vanaf het begin van haar carrière als de Queen of R&B tot haar uitverkochte stadionconcerten in de jaren 80. Voor het eerst geeft ze een kijkje in haar privéleven, waarin ze haar interne strubbelingen en meest persoonlijke momenten deelt. Bestel hier je tickets.

ZAPPA

Rock-icoon, muziekvernieuwer, workaholic & vader

Frank Zappa (1940-1993) was een muzikaal vernieuwer met een maatschappijkritische en scherp analytische kijk op de wereld. We kennen hem als een enigmatisch rockster en hij was één van de meest gewaardeerde rockcomponisten van de 2e helft van de 20ste eeuw. Tijdens zijn leven bracht hij meer dan zestig albums uit en na zijn dood liet hij naast vier kinderen en een echtgenote, een indrukwekkend archief na onder de noemer The Vault.

Regisseur Alex Winter kreeg onbeperkt toegang tot de honderden opnames van optredens, interviews, familietaferelen en animatiefilmpjes. Het resulteert in een fascinerend portret met veel nooit eerder vertoond materiaal, waarin hij het privéleven onthult achter die gigantische muzikale carrière. Bestel hier je tickets.

 

David Byrne's American Utopia

Vier het leven, denk na en dans mee!

5 sterren concertfilm

Regisseur Spike Lee verfilmde de briljante en tijdloze Broadway-show uit 2019 van voormalig Talking Heads-frontman David Byrne.

Het is gebaseerd op zijn gelijknamige, meest recente album en tour. Het uitbundige en intrigerende concert bevat veel ritmische en inspirerende nummers, die Byrne's muziek karakteriseren. Hij leidt een levendige, nieuwe band en dansers uit de hele wereld. Een concert waarmee hij zijn muziek inzet als een tegengif tegen de polarisatie in Amerika en de rest van de wereld. Bestel hier je tickets.