5 leuke dingen om te doen met kinderen (vanaf 7 jaar) als het regent

Als het regent valt het niet altijd mee om je kinderen bezig te houden. Daarom 5 leuke tips om met kinderen vanaf 7 jaar te doen in Dordrecht.

1. Glow Mini Golf

In de Merwehal is een toffe Glow Mini Golf baan! Je speelt in het donker maar alles geeft licht. Maak een reis om de wereld in 18 holes Glow in the Dark. Van romantisch Parijs tot een aardbeving in Tokio, laat je verrassen door deze spectaculaire Minigolf. Bij kinderen onder 12 jaar is begeleiding van een volwassene verplicht. En dat is helemaal niet erg, want ook voor volwassenen is dit super leuk om te doen.

Merwehal | Baanhoekweg 1a| Elke dag open van 10.00 tot 22.00 uur

2. Karten bij Go Kart-In

Go Kart-In heeft een geweldige kartbaan waar iedereen kan karten. Voor kinderen zijn er speciale junior kart lessen die het hele jaar door gegeven worden. Juniorkarten kan vanaf 8 jaar en met een minimale lengte van 1.35 meter. Tijdens deze speciale lessen worden er ook sessies gehouden voor kinderen met hun vader, moeder, oudere broer of zus. Je moet hiervoor wel reserveren!

Merwehal | Baanhoekweg 1a| 7 dagen per week geopend van 10.00 tot 22.00 uur

3. Leer wakeboarden bij de Board Academy

Oke, nat is het toch al. Dus waarom niet lekker watersporten? Bij de Board Academy kun je terecht voor tal van leuke watersporten. Neem eens een les wakeboarden en ontdek hoe gaaf het is om over het water te scheren.

Als je geen last hebt van de regen kun je er trouwens ook sups en longboards huren om lekker over het water of de weg ‘te cruisen’.

Je vindt de Board Academy op het terrein van Europars Resort |Rijkstraatweg 186

4. Bezoek het Crealab van het Nationaal Onderwijsmuseum

Nieuw deze zomer is het Crealab in het Nationaal Onderwijsmuseum. Dé plek voor uitvinders, ontdekkers en knutselaars. Elke dinsdag, donderdag én afwisselend op de zaterdag of zondag kunnen kinderen in de educatieve ruimte terecht voor nieuwe spannende activiteiten. Bouw een aardbevingsmeter, ontdek waarom de maan zoveel kraters heeft of maak je eigen vriendje van wol.

Er zijn 3 sessies per dag: van 11.00 tot 11.45 uur, van 12.30 tot 13.15 uur en van 14.00 tot 14.45 uur.

Burgemeester De Raadtsingel 97

5. Grote Dordtse Vossejacht

Elke zaterdag organiseert de Bibliotheek Aan Zet de Grote Dordtse Vossenjacht! Loop gezellig mee en puzzel erop los. Haal je kaart op in de Stadsbibliotheek en loop vanaf daar alle locaties langs. Scan de QR-codes en puzzel het gedicht in elkaar om de vos te vinden. Spannend!

Stadsbibliotheek Dordrecht | Groenmarkt 153